Welke motorhelm past perfect bij jou?

Geregeld brengen we op Whatmatters prachtige monstertjes op twee wielen. Onder het motto: better safe than sorry, raden we je natuurlijk aan altijd een helm te dragen. Naast het feit dat het verplicht is, zijn er tegenwoordig ook bijzonder mooie helmen verkrijgbaar. Maar welke helm past nu het beste bij jouw smoelwerk? Wel, wij geven je alvast een aantal tips mee.

Welke helmen zijn er?

Je hebt in principe de keuze uit 3 soorten motorhelmen: de integraalhelm, een full face helm uit één stuk. De systeemhelm met een kinbak die je open of dicht kunt klappen en de jethelm, die eigenlijk niet meer is dan een potje op je hoofd.

Welke helm je moet kiezen, dan hangt er een beetje vanaf welke rijstijl je hanteert. Een stevig tempo gaat samen met een integraalhelm, terwijl rustige ritjes perfect met de jethelm kunnen. Zit je continu rechtop dan is een zware systeemhelm echt wel een dood gewicht dat je kunt missen als kiespijn. Een jethelm heeft dan weer als nadeel dat het onderste gedeelte van je gezicht niet beschermd is en zeker tijdens het rijden op de autostrade krijg je door de snelheid veel insecten en wind in je gezicht.

Andere zaken om zeker op te letten

Qua looks kun je tegenwoordig heel wat leuke modellen vinden, maar verlies de pasvorm niet uit het oog. Sommige helmen passen beter bij een rond hoofd, terwijl andere op een ovaal hoofd beter tot hun recht komen. Een helm pas je dus maar beter even, tenzij je het merk kent en weet welk vlees je in de kuip hebt.

Draag altijd oordopjes op je motor. Een motor die een stevig tempo haalt maakt best wel wat geluid en ook het verkeer rondom je kan gehoorschade met zich meebrengen.

Tijdens de warmere maanden is een goede ventilatie van je motorhelm onontbeerlijk. Jij wilt toch niet bezweet als een otter aankomen op het feestje, wel? Bekijk dus zeker de ventilatiemogelijkheden voor je een nieuwe helm aankoopt.

Zo, nu weet je weer heel wat meer als je tussen verschillende motorhelmen moet kiezen. Doe er je voordeel mee!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Unieke beelden uit de ruimte: Tesla Roadster 'rijdt' naar Mars!

Wat een baas, die Elon Musk. Of hij deze nacht één minuut geslapen heeft? ...

Driftkoning drift heel Nürburgring af in Ford Mustang van 900PK

Dat kostte hem alvast 12 bandjes per ronde… Driften…ondergetekende durft zijn Duitser wel eens ...

Mooi deernes in Vintage Defender maken het vandaag toch een beetje zomer

Wij stonden vanochtend op, scheurden de maand juni van onze kalender en keken verontrustend ...

Hosting door Fraai