Op zoek naar een vleugje culturele meerwaarde met Irini Giallouris

Wanneer we voor het laatste een museum bezocht hadden? Euh … Telt dat van Alfa Romeo ook? Soit, wij de auto in naar Rotterdam om Irini een bezoekje te brengen? Plaats van afspraak? Het Nederlands fotomuseum. Musea en fotografie zijn immers de passies van deze blogster with an attitude. Wel, voor haar trokken we met plezier de deuren van het museum open.

Irini introduceer jezelf even!
Ik ben Irini Giallouris, 21 jaar en ik woon in Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik vaak bezig met mijn studie Pedagogische Wetenschappen en daarnaast ben ik actief op Instagram als blogger onder de naam @irinimarianna. Verder fotografeer ik graag, ga ik wel eens naar musea en vind ik het leuk om regelmatig op reis te gaan.

Allemaal dingen waarin we ons zonder probleem kunnen vinden! We hebben je op Instagram gespot, ben je daar veel mee bezig?
Dat verschilt per dag, maar als ik Instagram mag geloven gebruik ik de app gemiddeld 1 uur en 22 minuten per dag. Best veel, als ik er zo over nadenk.

Bwah, we kennen dames die er nog veel meer mee aan de slag zijn. Hoe kom je aan je foto’s?
Meestal maak ik foto’s met andere meiden die ook actief zijn op Instagram, dan maken we gewoon foto’s van elkaar. Maar vaak maken mijn zusje en mijn vriend ook foto’s. Tenminste, als ik ze kan overhalen – want daar hebben ze niet altijd zin in. Heel af en toe werk ik wel eens samen met fotografen en dan deel ik die foto’s ook op Instagram.

Klinkt allemaal logisch. Heb je ook nog tips voor beginnende bloggers?
Ik denk dat er een paar dingen zijn die je verder kunnen brengen op Instagram. Content maken van goede kwaliteit is denk ik heel belangrijk. Ik vind het vaak tof als je ziet dat iemand werk in een foto heeft gestoken. Je ziet vaak wel of iemand goed heeft nagedacht over een foto en over zijn of haar feed. Dat soort foto’s doen het vaak goed. Daarbij is het volgens mij ook belangrijk dat je origineel bent en lekker jezelf blijft. Dat klinkt als een open deur, maar het is wel waar. Als je bovenop een goede foto ook nog eens echt iets te zeggen hebt en je laat wat van jezelf zien, kun je denk ik best succes hebben op Instagram.

We knopen het in onze oren! Waar ben je dagdagelijks mee bezig?
Momenteel ben ik vooral bezig met afstuderen, dus stage lopen en mijn scriptie schrijven. Tussendoor probeer ik nog wel tijd te maken voor Instagram en andere dingen die ik leuk vind hoor, bijvoorbeeld even de deur uit om te lunchen of een biertje te drinken.

Bier drinken? Dat kunnen we! En wat is nuchter je favoriete quote?
Eén van mijn favoriete quotes is: “Here’s to strong women. May we know them. May we be them. May we raise them.”. Girlpower!

Wel, wel, wel Jens, we zitten met een feministe! Heeft die pittige tante al een vriend kunnen strikken?
Ja, ik heb een vriend. Wat ik super belangrijk en fijn vind is dat hij behalve ‘gewoon’ mijn vriend ook echt mijn beste vriend is. Ik kan echt lol met hem hebben maar ook alles met hem bespreken. We steunen elkaar ook erg in wat we willen bereiken op gebied van studie, carrière en andere dingen. Dat vind ik ook belangrijk.

Schattig! Terug over naar de belangrijke dingen: Wat weten weinig mensen over je, maar vertel je ons wel?
Ik denk dat weinig mensen over mij weten dat ik sociaal contact soms ongemakkelijk vind en daar wel eens onzeker over ben. En dat ik best goed kan koken, haha!

Wij kunnen blijven eten hoor! Dan kunnen we misschien gelijk je bucket list bespreken?
Als ik alles zou moeten opnoemen wat ik graag wil doen, ben ik morgen nog niet klaar, haha. Maar om er een paar uit te kiezen… Ik wil heel graag een aantal verre en lange reizen maken, bijvoorbeeld naar Australië. En ik zou het super tof vinden om mee te werken aan een grote campagne van een merk met mijn Instagram. En als laatste wil ik een derde taal leren, ik denk Spaans of Frans.

Frans kunnen we je wel een mondje bijbrengen! Als afsluiter, waarom moeten onze lezers je volgen?
Als je toffe foto’s van mij wil zien en het leuk vindt om een kijkje te nemen dagelijks leven ben je bij mij aan het juiste adres!

Wil je dieper in het leven van Irini duiken? Volg haar dan op Instagram!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Knapperd Sarah breidt 'La Michaux' verder uit!

Tijd voor een update bij een koffie (lees als wit wijntje)… Ongeveer een jaar geleden ...

Marisa Papen klaagt niet…(NSFW)

Ze viert 70 jaar onafhankelijkheid met The Wall of Shame… Marisa Papen ging op ...

Hosting door Fraai