NMOTO Nostalgia laat iconische BMW R7 herleven

Tijdloos…

De BMW R 7 is een prototype van BMW dat werd ontworpen en gebouwd door ingenieur Alfred Böning in 1934. Het is niet alleen een heel bijzondere motorfiets, hij heeft ook een heel bijzondere geschiedenis.

In publicaties na de Tweede Wereldoorlog noemde ook BMW zelf het prototype R 17 of zelfs R 5. Maar de R 7 was veel te afwijkend om voor één van deze twee model te hebben gestaan. Bovendien kwam de R 17 al in hetzelfde jaar op de markt. Als men de R 7 ziet lijkt het op een studiemodel, een motorfiets die onderhuids van “normale” techniek is voorzien, omdat het alleen om het uiterlijk gaat. Dat wordt dan tentoongesteld op beurzen en aan de hand van de reacties van publiek en pers wordt bekeken welke stijlelementen wel en welke niet aanslaan. Maar de R 7 zat juist boordevol nieuwe techniek.

Nu zo’n 85 jaar later brengen de rekels van NMOTO Nostalgia deze krachtpatser opnieuw tot leven. Uiteraard onderhuids in een nieuw krachtig jasje, meer bepaald met een 1170CC blok dat zo’n 110PK levert en de machine aftopt op 225km/u.

Deze limited edition (vergeet een massaproductie) kost $39.500, en geloof ons, het is elke dollarcent waard.

You May Also Like

Fiat onthult wel erg knappe SUV-concept (Foto’s)

Het mag al eens iets nieuws zijn! Terwijl wij hier in eigen land in ...

Bugatti is jarig en viert dit zo!

Zo blazen we 110 kaarsjes op een taart uit… Ongetwijfeld met een uitlaat die de ...

Twee mooie meiden, een kort kleedje en een Lamborghini maken deze zonnige dag goed!

Pranks…YouTube staat er vol van. Notoir pestkoppen wij zijn zouden we er misschien ook ...

Hosting door Fraai