Nieuwe VW Golf VIII (2019) komt met gloednieuwe 48V technologie

De eerste VW met deze technologie

De VW Golf is een icoon. Al decennia lang is dit één van de meest verkochte wagens van het merk. De Golf komt dit jaar dan ook met de achtste (!) generatie. En wat nieuw, de eerste VW met een geavanceerde mHEV (mild Hybrid Electric Vehicle) met 48 Volt-technologie.

En zo werkt Volkswagen aan een trend. In 2030 verwachten de Duitsers dat 40% van de verkochte modellen in Europa en het verre Oosten elektrisch zullen aangedreven zijn. Met andere woorden, de verbrandingsmotor zal nog voor een groot deel bestaan. Wel botsten zij tegen de fysieke grenzen en moeten nieuwe technologieën ervoor zorgen dat alles nog efficiënter, zuiniger en duurzamer maakt. Laat nu net die 48V-technologie nieuwe mogelijkheden creëren.

De 48V mild hybride-aandrijving komt eerst voor de VW Golf 8 beschikbaar, in combinatie met de 1.0 en 1.5 TSI benzinemotoren gekoppeld aan de DSG-transmissie met dubbele koppeling. Volkswagen zal daarna de mHEV-technologie geleidelijk beschikbaar voor het hele gamma.

Voordeel ten opzichte van de al gekende Plugg-ins (Golf GTE bijvoorbeeld) is de kostprijs. Die is aanzienlijk lager daar deze aandrijving minder elektrische ondersteuning biedt. Dit maakt het voor het brede publiek ook iets toegankelijker. Nog een voordeel, het genereert iets meer koppel wat de prestaties alleen maar doet toenemen.

Ook aan het verbruik van de VW Golf 8 is gedacht. De motor schakelt in zeilmodus zodra de bestuurder zijn voet van het gaspedaal heft. De auto ‘zeilt’ dan bij wijze van spreken verder zonder brandstof te verbruiken. Om vaak en efficiënt gebruik te maken van kinetische energie, houdt een voorspellende hulpfunctie rekening met navigatiegegevens zoals snelheidslimieten of bochten.

Techniek staat nooit stil en dat hebben de ingenieurs bij VW goed begrepen. Wij zijn alvast benieuwd naar de eerste echte exemplaren die later dit jaar zullen voorgesteld worden. Meer dan schetsen hebben we voorlopig niet kunnen lospeuteren.

Bron: Autogids

You May Also Like

Twee mooie meiden, een kort kleedje en een Lamborghini maken deze zonnige dag goed!

Pranks…YouTube staat er vol van. Notoir pestkoppen wij zijn zouden we er misschien ook ...

Offroad met de Lamborghini Huracán Sterrato

Omdat stoere jongens ook wel eens in het zand willen spelen… Ok, het is ...

Pimp My Land Rover met een 6,2L Corvette-motor!

Wie een Land Rover Defender wil dat er gepimpt stoerder uitziet dan eender welke ...

Hosting door Fraai