Nieuwe en compleet hervormde BMW 1-reeks luidt nieuwe generatie krachtig in

De instapper van BMW ontwaakt in een geheel nieuwe wereld…

Dag achterwielaandrijving, dag 3-deurs, dag zescilinder, dag analoge meters…
Welkom voorwielaandrijving, welkom 5-deurs, welkom viercilinder en welkom digitaal dashbord…

Dit is kort door de bocht wat het wezenlijk verschil is tussen de oude en de nieuwe 1-reeks. Ok, BMW-puristen als wijzelf fronsen de wenkbrauwen maar voorwielaandrijving hoeft niet slecht te zijn. Hierdoor ligt de motor niet langer achter de vooras, wordt de neus iets korter én zorgt dit ervoor dat je binnenin net iets meer plaats creëert.

De eerste modellen die we mogen verwachten zijn twee benzine (118i en M135i xDrive) en drie (nog steeds) dieselversies (116D, 118D en 120D). Het is duidelijk dat ze nog steeds geloven in de kilometervretende mazoutstoven die BMW al jaren succesvol produceert. De krachtigste, de M135i krijgt een 306pk beresterke krachtbron die voor het eerst niet door een zescilinder maar wel door een viercilinder aangedreven wordt. Aan prestaties geen gebrek want met een spurtje in minder dan 5 seconden naar 100 en en een afgetopte topsnelheid van 250km/u geen trage jongen.

Voor je naar de dealer loopt om er al eentje te bestellen, moet je nog even geduld uitoefenen. De eerste modellen zullen voorgesteld worden van 25 tot 27 juni tijdens #NEXTGen, het event bij BMW Welt in München, pas daarna zullen de eerste exemplaren mondjesmaat naar de showroom van jouw plaatselijke dealer verkassen.

Enthousiast geworden? Wie er eentje wil, zal nog heel even moeten wachten. Live kan je de nieuwe 1-serie voor het eerst bewonderen tijdens #NEXTGen, een event dat BMW zelf organiseert en plaatsvindt van 25 tot 27 juni, bij BMW Welt in München. Daarna zullen ook de prijzen bekendgemaakt worden.

Wij zijn nu al benieuwd naar het eerste testritje…

You May Also Like

Wintersport op zijn best: ijsdriften in Zell am See

In de achtertuin van Porsche… Hoewel de hoofdzetel van Porsche in het Duitse Stuttgart ...

Geduld…hét woord voor zij die een Tesla 3 besteld hebben

Eens je met een Tesla 3 geredden hebt, wil je geen andere auto meer, ...

Audi R8 van slechts 40€ zorgt voor bruutste autoshoot ever

Niets is wat het lijkt. Wie denkt dat Audi een peperdure Audi R8 nodig ...

Hosting door Fraai