Met deze sigaar is jouw bankrekening ‘de sigaar’

De duurste exemplaren op een rijtje…

Roken wij wel eens een sigaar? Als we eerlijk zijn moeten we toegeven dat dit thuis vooral in de figuurlijke zin van het woord wel eens gebeurd. Aan een echte dikke Havanna lurken houden we bij erg speciale aangelegenheden als zijnde een kampioenstitel binnenhalen, de geboorte van een kind of tijdens een trouwfeest van one beste vrienden. Wij houden het meestal bij betaalbare exemplaren maar voor zij die hun bankrekening wel eens willen plunderen voor een sigaar hebben we een paar van de duurste ter wereld op een rijtje gezet.

Louixs Sigaar – €41 per stuk

We beginnen met een nog ietwat betaalbaar exemplaar. Wel eentje met een adelijke titel. Deze smakelijke rookbommen van Goldwin Metropolitan Company worden gefabriceerd in Nicaragua en is met een dikte van ‘60 ring gauge’ en zo’n 15cm lengte redelijk uit de kluiten gewassen te noemen. Het is een kwalitatief hoogwaardige sigaar, met op het bandje een afbeelding van Koning Louis XIV.

Gurkha His Majesty’s Reserve – €615 per stuk en €12.300 per doos

Een kleine auto. Zoveel kost een kistje Gurkha His Majesty’s Reserve. Met slechts 100 stuks per jaar een unieke lurkervaring. Om een kistje te kunnen bemachtigen moet je eerst nog langs een wachtlijst vol andere lurkvrienden. Hoe het komt dat deze sigaar zo duur is? Wél, er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Connecticut Madura bladeren. Deze moeten eerst 15 jaar rijpen alvorens ze worden gebruikt. En als extraatje wordt de ‘filler’ getrokken in Louis XIII de Rémy Martin Cognac, een cognac met een aardig prijskaartje van zo’n €2.500. Een bekende afnemer van deze sigaar blijkt oud president Bill Clinton te zijn. Wij zijn benieuwd of Hilary ook wel eens aan zijn sigaar lurkt. Zijn voormalige assistente anders wel.

Cohiba Behike – €14.700 per doos

Nog zo’n exclusief sigaartje is de Cohiba Behike. In totaal zijn er 100 doosjes met daarin 40 exemplaren gemaakt. Hoeveel er van de 4.000 nog in omloop zijn weet niemand maar wat we wel weten is dat hoe langer het duurt en er dus exemplaren richting longinhoud gaan, de prijs logischerwijs exponentieel stijgt.

King of Denmark – €4.700 per stuk

Of customize uw sigaar. Een gouden folie? Swarovski kristallen en je naam persoonlijk op het bandje? Het kan allemaal. Je betaalt er gewoon 4.700 euro per stuk voor. Klein voordeel, mocht je jouw sigaar even uit het oog verliezen, iedereen weet dat het jouw lurkvriend is.

Gran Habano No. 5 “El Gigante” – €150.000

De naam verraadt waarom dit exemplaar zo duur is. Als je deze volledig weglurkt maak je best een afspraak met de longspecialist voor een longtransplantatie. Met zijn 5 meter in lengte, een ring gauge van 1920 en zo’n 725 kilo aan tabak is deze gigantische sigaar zo groot dat er 40 mensen tegelijk kunnen lurken. Een ‘sigaar-Gang-Bang’ als het ware. Hoewel het nooit de bedoeling was deze echt op te roken, en deze sigaar enkel gebruik werd op sigaar-beurzen, betaalde een rijke verzamelaar ondertussen wel deze gigant voor een slordige 150.000 euro.

Roken schaadt je gezondheid…en deze sigaren schaden ook nog eens jouw bankrekening. We geven het maar mee…

Credits: Unsplash/Instagram

You May Also Like

Wakker worden met Super Mario doe je met deze Game Boy wekker

Neen, dit is geen échte Game Boy. Dit is een Game Boy wekker en ...

Als Nederlanders en Zweden minglen: Maen

Nederlanders en Zweden of ze veel gemeenschappelijk hebben kunnen we niet uitmaken, we kennen ...

Epic React 2…Nike’s eerste release 2019 is een feit!

Run Forest Run… Iets wat goed is niet vervangen maar nog beter maken of ...

Hosting door Fraai