Documentaire over Maradona laat zien waarom hij een God is

Vergeet Messi en Ronaldo…alleen Maradona is de echte baas op de groene mat

Pluisje, de hand van God,…bijnamen genoeg voor Diego Armando Maradona, oftewel de grootste, figuurlijk dan, Argentijns voetballer aller tijden. Op het WK in 1986 was hij dé vedette, die Argentinië aan de wereldtitel hielp. Maradona werd zelfs terecht door Pelé vermeld in het droomelftal van vorige eeuw.

Ok, als je hem nu bekijkt, zou je niet zeggen dat deze doorsnoven dikkerd ooit een legendarische voetballer was. Maar vergis u niet, de manier waarop hij in de jaren ’80 Napoli kampioen maakte, bombardeerde hem tot een godenstatus waar alleen God zelf van kon dromen. En dan hebben we het nog niet over het WK van 86 waar hij de Belgen op zijn eentje helemaal oprolde.

Dat zijn leven niet altijd rozengeur en maneschijn was, is een feit. Ook deze zaken komen in deze documentaire aan bod. Wil je ook een blik op een echte voetbalgod? Dan kan je in augustus zowaar terecht in de bioscoop. Voor zij die al eerste beelden willen, hebben wij hier de trailer.


Cover: YouTube

You May Also Like

Motorola lanceert Edge+ met 108MP camera

En dat is nog lang niet alles… “Say goodbye to the same old, and ...

5 must have fitness gadgets

Ondergetekende heeft zich alvast voorgenomen zich wat meer naar de fitness te gaan begeven, ...

Dit is de nieuwe Batmobile en dit weten we al over het verhaal

Geen Joke(r) Terwijl er meer en meer dingen over ‘The Batman’, de superheldenfilm waar ...

Hosting door Fraai