Documentaire over Maradona laat zien waarom hij een God is

Vergeet Messi en Ronaldo…alleen Maradona is de echte baas op de groene mat

Pluisje, de hand van God,…bijnamen genoeg voor Diego Armando Maradona, oftewel de grootste, figuurlijk dan, Argentijns voetballer aller tijden. Op het WK in 1986 was hij dé vedette, die Argentinië aan de wereldtitel hielp. Maradona werd zelfs terecht door Pelé vermeld in het droomelftal van vorige eeuw.

Ok, als je hem nu bekijkt, zou je niet zeggen dat deze doorsnoven dikkerd ooit een legendarische voetballer was. Maar vergis u niet, de manier waarop hij in de jaren ’80 Napoli kampioen maakte, bombardeerde hem tot een godenstatus waar alleen God zelf van kon dromen. En dan hebben we het nog niet over het WK van 86 waar hij de Belgen op zijn eentje helemaal oprolde.

Dat zijn leven niet altijd rozengeur en maneschijn was, is een feit. Ook deze zaken komen in deze documentaire aan bod. Wil je ook een blik op een echte voetbalgod? Dan kan je in augustus zowaar terecht in de bioscoop. Voor zij die al eerste beelden willen, hebben wij hier de trailer.


Cover: YouTube

tcoc

You May Also Like

Dit is de nieuwe James ‘Aston Martin’ Bond-car…en hij rijdt elektrisch

De Aston Martin Rapide E…AUB! Elektrische wagens…geen enkele constructeur kan er nog om heen. ...

Urbanus: De Vuilnisheld – WIN TICKETS

Ondergetekende had op een gegeven moment alle strips van Urbanus. Ook de zoon is ...

5 must have fitness gadgets

Ondergetekende heeft zich alvast voorgenomen zich wat meer naar de fitness te gaan begeven, ...

Hosting door Fraai