Documentaire over Maradona laat zien waarom hij een God is

Vergeet Messi en Ronaldo…alleen Maradona is de echte baas op de groene mat

Pluisje, de hand van God,…bijnamen genoeg voor Diego Armando Maradona, oftewel de grootste, figuurlijk dan, Argentijns voetballer aller tijden. Op het WK in 1986 was hij dé vedette, die Argentinië aan de wereldtitel hielp. Maradona werd zelfs terecht door Pelé vermeld in het droomelftal van vorige eeuw.

Ok, als je hem nu bekijkt, zou je niet zeggen dat deze doorsnoven dikkerd ooit een legendarische voetballer was. Maar vergis u niet, de manier waarop hij in de jaren ’80 Napoli kampioen maakte, bombardeerde hem tot een godenstatus waar alleen God zelf van kon dromen. En dan hebben we het nog niet over het WK van 86 waar hij de Belgen op zijn eentje helemaal oprolde.

Dat zijn leven niet altijd rozengeur en maneschijn was, is een feit. Ook deze zaken komen in deze documentaire aan bod. Wil je ook een blik op een echte voetbalgod? Dan kan je in augustus zowaar terecht in de bioscoop. Voor zij die al eerste beelden willen, hebben wij hier de trailer.


Cover: YouTube

You May Also Like

Dude vliegt speciaal naar Turkije om tondeuse te testen (video)

De barbier aan Park Spoor Noord was niet veilig goed genoeg… Het kunnen natuurlijk ...

Epic React 2…Nike’s eerste release 2019 is een feit!

Run Forest Run… Iets wat goed is niet vervangen maar nog beter maken of ...

WIN 10 duotickets voor Jan Verheyens laatste film: De Collega’s 2.0

Welke collega neem jij mee? Jan Verheyen heeft een nieuwe film…De Collega’s 2.0, 40 ...

Hosting door Fraai