De wilde weldoener in Inneke De Schutter

Bij Whatmatters zeggen we: Niets mis met een goede Miss. Soit, dit maar om te zeggen dat we op een wolkje richting Inneke dreven. Deze charmante blondine neemt aan verkiezingen deel, regelt de receptie en vind nog de tijd om te sporten en zo’n 4 uur per dag met Instagram bezig te zijn. Pittig! Een vriend, nee daar was tot op heden geen tijd voor. Maar wat niet is, kan na dit gesprek nog komen natuurlijk …  

Inneke, vertel het ons: wie ben je?

Mijn naam is Inneke De Schutter, ik ben 24 jaar en officieel afkomstig uit Mechelen. Ik ben een spontaan, enthousiast en sociaal persoon. Ik ben ook iemand die altijd zal klaarstaan voor familie en vrienden, die mensen draag ik dan ook warm in mijn hart. Ik ben ook iemand die zich graag in nieuwe avonturen stort en niet graag stil zit. Wat er ook voor zorgt dat ik steeds wel over een heel drukke agenda beschik, maar we doen het met veel plezier.

Foto: Nico Landuyt

Een bezig bijtje dus. En toch vind je nog tijd om je Instagram on point te houden?

Instagram is voor mij best wel een belangrijk medium in de sociale media. Ik durf toch wel te zeggen dat ik er dagelijks, alles opgeteld, wel een 3 à 4 uur aan spendeer. Ik vind het een fijn idee, dat je aan de hand van foto’s mensen kan laten meegenieten van de leuke dingen die je mag meemaken. En uiteraard ook soms de tegenslagen die je moet verwerken.

Ik vind het wel belangrijk dat niet enkel het perfecte plaatje aan bod komt, want dat geeft naar je volgers toe ook een verkeerd beeld.

Foto: Marnix Vercaigne

4 uur !? Niet moeilijk dat je agenda vol zit! En krijg je hulp bij het nemen van je foto’s?

Een deel van mijn foto’s zijn genomen door diverse fotografen, wiens naam ik ook steeds vernoem bij het posten van deze foto’s. Maar vaak schakel ik ook wel de hulp in van familie en vrienden, die soms tot vervelens toe foto’s van mij moeten nemen. Maar dat vinden ze ook niet erg hoor, als ze me hierbij kunnen helpen.

Ach ja, er zijn minder ravissante verschijningen om foto’s van te nemen. Je hebt ook deelgenomen aan Missverkiezingen?

Vorig jaar heb ik deelgenomen aan 2 Missverkiezingen, nl. Miss Antwerpen voor Miss België en Miss Elegantie De Panne. Dit waren beide heel fijne ervaringen. De reden dat ik had deelgenomen was omdat ik heel nieuwsgierig was naar die wereld en alles dat erbij komt kijken. De ervaring in fotoshoots die je krijgt en de coaching voor de catwalks. En niet te vergeten, ik begon aan de verkiezingen met steeds heel weinig zelfvertrouwen en dankzij mijn deelname heeft die wel een serieuze boost gekregen. Waar ik enorm dankbaar voor ben.

Bedankt Darline! Wist je ook een prijs te pakken?

Bij Miss Elegantie de Panne 2018 werd ik gekroond tot 3de eredame. En op dit moment ben ik finaliste van ‘Queen of the models’. Een wedstrijd waar het meer gaat om de belevenis en de ervaring van het modellenwerk. We zijn met 10 meisjes nog steeds in de running en het is eigenlijk 1 grote familie, wat de wedstrijd ook extra leuk maakt natuurlijk. Iedereen steunt elkaar.

Foto: Nico Landuyt

En wij maar denken dat al die meiden elkaar de ogen uitkrabben! Waar ben je voor de rest dagdagelijks mee bezig?

In het dagelijkse leven ben ik fulltime aan het werk als receptioniste binnen een bedrijvencentrum. Zo nu en dan heb ik na mijn vaste werkuren nog wel extra jobs die ik combineer. En uiteraard ook veel bezig met modellenwerk. Waar ik hoop nog heel lang mee te kunnen doorgaan.

Daarnaast ga ik ook graag sporten en breng ik tijd door in de fitnessclub, of kan je me terugvinden op het tennisterrein.

En dan nog 4 uur Instagram per dag: sterk! Geef je ons ook nog even je favoriete quote mee?

Mijn favoriete quote is er één die ik zelf gevonden heb ‘Be a rainbow in a cloudy world’. Ik vind het heel belangrijk om positief in het leven te staan. De wereld is verre van perfect, er zijn enorm veel problemen. Dan is het belangrijk dat jij met je glimlach en een helpende hand mensen kan overtuigen dat er ook mooie dingen zijn in het leven. Een simpel gebaar, zoals een vriendelijke glimlach, een goedemorgen als je iemand tegenkomt. Het kan iemand zijn dag veel beter maken. En je wordt er zelf ook meteen extra vrolijk van.

Potverdekke, én een zelfverzonnen quote en een wereldverbeteraar: onze dag is geslaagd! En heb je ook een mannelijke exemplaar om je geluk mee te delen?

Op dit moment is er geen man in mijn leven. Wat ik belangrijk vind aan een man. Is dat het iemand is waar ik op kan rekenen in moeilijkere tijden, die me steunt in mijn gekste avonturen. Maar ook iemand die me kan laten lachen en waarmee ik onnozel kan doen. En waar ik een hele avond mee kan knuffelen, want laat nu dat net iets zijn waar ik enorm van kan genieten, de kleine dingetjes in het leven.

Foto: Steven Masset

Knuffelberen, meld jullie aan! Of misschien eerst nog even wachten op het geheim dat Inneke ons gaat vertellen …

Zoals eerder vermeld in ons gesprekje ben ik vorig jaar met heel weinig zelfvertrouwen begonnen aan mijn avontuur bij Miss Antwerpen. Ondanks dat ik een heel sociaal iemand en een flapuit ben.

Ondertussen heeft dat zelfvertrouwen al een serieuze boost gekregen, toch kan ik nog steeds dat verlegen meisje zijn. Ik ben heel down to earth en zal altijd met 2 voetjes op de grond blijven.

Piloten kunnen het dus schudden! Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Ik heb niet zo heel veel op mijn bucketlist staan, maar uiteraard zijn er wel enkele dingen waar ook ik van droom:

  • Fotoshoots met wereldberoemde fotografen
  • Catwalks lopen voor bekende modemerken
  • De wereld rondreizen
  • Trouwen en een liefdevol gezinnetje oprichten

Niet veel zegt ze dan … Soit, we gunnen je alles. Om af te sluiten, waarom moeten onze lezers je volgen?

Omdat ik iemand ben die graag de beide kanten van het leven toont. Zowel de gelukkige momenten als de mindere momenten. En ik neem de mensen ook graag mee in mijn avonturen.

Ik ben iemand die wil bewijzen dat je, je stoutste dromen kan nagaan met het nodige doorzettingsvermogen. Zelf ben ik jarenlang gepest geweest en had ik nooit durven denken dat ik zou staan waar ik nu sta. En dat wil ik ook andere mensen meegeven, laat niets of niemand je tegenhouden. Want geloof me, jij kan dat!

Haal die zakdoeken boven! Inneke, bedankt voor deze mooie woorden. Wil jij meer mooie woorden en beelden? Volg Inneke op Instagram!

Coverfoto: Steven Masset

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Heet, heter, heetst…Jayde Heiser

En dat met deze temperaturen… Als redacteurs zwemmen we wel meer in een zee ...

Wij hebben geen probleem dat Rusland dit bommetje dropt

Alles voor de wereldvrede… Mocht het Russische leger zo’n bommetjes droppen, de wereld zou ...

Naakte Doutzen Kroes plukt de dag

Carpe Diem Of een appel… Hoewel de zomer stilaan op zijn einde loopt blijft ...

Hosting door Fraai