5 thuisstudies voor de échte man

Levenslang leren zit in de lift. Met een studie als ingenieur of IT’er mag je dan wel gebeiteld zitten, wij pakken het toch liever anders aan. Wij grasduinden eens door het aanbod van de NHA en pikten er een aantal cursussen uit voor échte mannen. Voel je de nood om thuis te studeren, dan zijn deze 5 opleidingen alvast echt mannenwerk!

Sterke drankenkennis

Eerlijk, soms kun je beter achter de toog, dan voor de toog staan toch? Je verdient er nog centjes mee en ongetwijfeld drink je weleens gratis. Tijdens deze opleiding doe je nodige kennis op over sterke dranken en je hoeft er nog geeneens voor te drinken. Je leert proeven, de verschillende dranken van elkaar onderscheiden en bent er nog wat mee ook als je in de horeca werkt of gaat werken.

Beroepsfotograaf

Eerlijk, er zijn slechter jobs. Zeker als je voor Whatmatters de reportages met de babes kan gaan schieten in een ver buitenland. Een heerlijk zonnetje, een stoet modellen en alles netjes geregeld. Tijdens deze cursus leer jij alles over je camera en hoe je de perfecte plaatjes schiet. En nee, familieportretten en/of communiefeesten gaan fotograferen is niet verplicht.

Personal Trainer

De patser uithangen in de gym en er nog voor betaald krijgen ook? Jij wordt personal trainer, want dit beroep zit in de lift. Tijdens deze cursus steek je heel wat op over spiergroepen, het menselijke lichaam, training en voeding. Wedden dat jij je klanten na deze cursus een stuk professioneler kunt begeleiden. Let op, van studeren krijg je geen opgepompte spieren, maar wel hersenen.

Dating Coach

Er zijn heel wat kneusjes op de wereld en die ga jij helpen. Nee, niet omdat je ze zelf mee naar huis neemt, maar wel omdat je de opleiding van Dating Coach gaat volgen. Je leert alles over de menselijke psyche, de liefde en hoe je moet coachen. Voor je het weet ben jij een echte Dr. Love. En ja, die kennis kun je ook op jezelf toepassen.

Copywriter

Een mannelijker beroep bestaat niet! Jij hanteert de pen of cursor en weet er heerlijke zinnen uit te toveren die iedereen bekoren. Dit doe je in je pyjama en waar je maar wilt. Ben je goed dan kun je er nog aardig mee verdienen ook, kijk maar naar de redactie van Whatmatters.

Andere cursussen of je aanmelden voor bovenstaande opleidingen? Grasduin dan zeker eens in het aanbod van NHA.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

1898 The Post: romantisch slapen in Gent

Onze favoriete stad in België? Na Antwerpen, ongetwijfeld Gent. Binnenkort hebben we nog een ...

Go Lads! Lui zijn is goed voor het milieu!

De volgende keer je met je lamme kloten heel de dag in de zetel ...

Een lantaarn en fantastisch speaker in één!

Wat zou een leven zonder muziek zijn? Weinig, toch? Stijlvolle speakers vinden voor de ...

Hosting door Fraai