4 Europese kantoren om duimen en vingers bij af te likken

Terwijl het ene lid van de Whatmatters redactie door de week een kantoorslaafje is met een royaal inkomen, heeft de andere helft van de redactie de luxe van vrijheid. Ieders zijn ding zeg maar, maar als je dan toch elke dag op kantoor moet zijn, kan het maar beter een fraai ingericht kantoor zijn. Deze 3 werkgevers zijn er alvast in geslaagd een fraai interieur af te leveren, waar medewerkers zich ongetwijfeld als een vis in het het water voelen.

Comvert – Milaan

Nee, we hadden nog nooit van het bedrijf gehoord, maar de Italiaanse flair en stijl is ons natuurlijk wel bekend. Dit bedrijf actief in de fashionindustrie toverde een oude bioscoop om in een prachtig hoofdkantoor. De ruimte was meer dan goed genoeg en van de oude filmzaal werd een reuzegrote skatebowl gemaakt. Ideaal om even te ontspannen tijdens de werkuren en aan je skills te werken. Alleen uitkijken voor arbeidsongevallen!

Red Bull – Londen

Een merk met de uitstraling van Red Bull moet natuurlijk een hoofdzetel hebben waar je mond van openvalt. 5 pubs werden samengesmolten tot één geheel, dit terwijl de gebouwen van origine zelfs niet verbonden waren. Er werd resoluut gekozen voor een loungy feel en de receptie wordt ‘s avonds omgetoverd tot een bar. Logisch dat de creativiteit hier bruist. Ongetwijfeld maken ze er ook gebruik van het materiaal van Jungheinrich-profishop die het geheel nog wat extra’s geeft.

Selgas Cano – Madrid

Dat architecten vaak rare snuiters zijn is een feit, maar als je zelf in de business zit kun je natuurlijk niet met een standaard kantoor uitpakken. Bij Selgas Cano gingen ze dan ook resoluut voor half ondergronds kantoor met zicht op het woud. Hier werk je in een uiterst relaxte sfeer. Verwacht hier geen grote funfactor, maar wel licht, strakke lijnen en een rustige werkplek waar de inspiratie vrij kan stromen.

Bahnhof – Stockholm

Dit pand lijkt wel op een ondergrondse bunker, weggeplukt uit de betere James Bond film. Dit vroegere defensie centrum werd door een internetprovider omgebouwd tot datacenter. 30 meter onder Stockholm, vind je hier watervallen, gesimuleerd daglicht en een aquarium met zeewater. Amper 15 mensen werken in deze fantastische setting.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Alle gekheid op een Bavaria stokje

Na alle gekheid, krijgen we nu iets helemaal anders op een stokje: bier. Als ...

Omdat wijn op temperatuur écht wel een verschil maakt: Kelvin

Geloof ons als we zeggen dat de temperatuur van de wijn een hemelsbreed verschil ...

Gun jezelf je eigen thuistap: the SUB

Een sloot pakjes gekocht voor anderen, maar zelf tot op heden niet verder gekomen ...

Hosting door Fraai