3 champagnetrends om in de gaten te houden

Er kunnen niet genoeg (kwalitatieve) bubbels zijn. Elke reden is goed om een flesje open te trekken. Ook in champagneland zijn er trends en wij zetten alvast de 3 belangrijkste trends voor 2019 even op een rijtje. Zo lijk je op zijn minst intelligent op de volgende receptie!

Investeren in champagne

Dit gaat niet over drinken, maar over investeren! Heb je wat roebels op overschot, denk dan eens na over een investering in een wijngaard/huis. Wil je het wat kleinschaliger aanpakken. Investeren in een aantal flessen Cristal of Bollinger is nooit verkeerd. Denk daarbij aan Cristal 2008 Vintage, bijvoorbeeld.

Champagne moet zich aanpassen

De champagnedrinker evolueert de dag van vandaag. Jongeren drinken minder, maar zijn wel bereid om te investeren in kwaliteit. Bovendien willen meer en meer mensen champagne ook bij het eten serveren. Wat kan, als je je goed laat adviseren. De grote merken krijgen het trouwens qua branding steeds moeilijker, aangezien de jeugd net de kleinere, authentieke huizen opzoekt, die niet iedereen kent. Roederer is bijvoorbeeld een merk dat daar van profiteert.

Verder geven we ook nog even mee dat de Brut Nature, champagne zonder toegevoegde suikers aan een stevige opmars bezig is. Ook de rosé champagne wint marktaandeel. Door de aanwezige fruitaroma’s kan deze vaak goed gecombineerd worden met gerechten.

Duurzaamheid

We kunnen er niet omheen … Ook de champagnehuizen beginnen – zeker omdat het om een natuurlijk product gaat – zich meer en meer om duurzaamheid te bekommeren. Tegen 2030 zouden alle champagnehuizen een duurzaamheidslabel moeten hebben.

Op zoek naar een leuk flesje champagne of wat items die er perfect bij passen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Luxury for Men.

 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Graaf Negroni was een fijnproever!

Zit je nog aan de gin? Sterkte! Gelukkig is het nog niet te laat ...

5 ‘Celebrity Islands’ om bij weg te dromen

Uiteraard bezoeken we, levensgenieters als we zijn bij Whatmatters wel eens een eiland. Een ...

Audemars Piguet bouwt ongelooflijk stijlvol skipiste-hotel

De paasvakantie is afgelopen en dat wil gelijk ook zeggen dat het winterseizoen nu ...

Hosting door Fraai