Waarom een elektrische fiets wat voor jou is?

Natuurlijk ben je een mannetje en perfect in staat om zonder hulp te fietsen, daar twijfelen we niet aan. Toch heeft een elektrische fiets best wat voordelen en hoef je je daar helemaal niet voor te schamen. Wij zetten even een aantal voordelen van elektrische fietsen op een rijtje en dan bekijk je het zelf maar wat je ermee doet!

5 voordelen van een elektrische fiets

  1. Voordeliger dan een wagen

Doe je vaak korte afstanden? Met een e bike doe je dit voordeliger dan met een wagen. Een elektrische fiets kost gemiddeld 2.400 euro, je haalt er 25 km/uur mee en hebt er amper kosten aan. Vergelijk dat maar eens met een wagen. Misschien een optie om een elektrische fiets te vragen aan je werkgever in plaats van een wagen? De groene partij zal je er dankbaar voor zijn!

  1. Geen formaliteiten

Om met een elektrische fiets de baan op te gaan hoef je helemaal geen formaliteiten te vervullen. Mooi, want je bent net als ons waarschijnlijk nonchalant. Gewoon aanschaffen en de baan op.

  1. Opladen kost amper wat

Fiets de stekker in en klaar. Bij elektrische fietsen komt niet meer kijken. Zo een oplaadbeurt kost amper een paar cent. Tijdens het opladen blijf je wel het best in de buurt van je fiets. Regelmatig duiken in de pers verhalen op over batterijen die in de fik schieten. Je kunt dan maar beter even snel blussen!

  1. Je kiest je eigen inspanningen

Een baaldag? Dan trap je toch net wat minder. Je komt niet meer bezweet op het werk toe, beslist zelf op je bijtrapt. Laat je ondersteunen door de fiets en kom uitgerust op het werk aan. Bovendien omzeil je met je elektrische fiets de file. Mooi meegenomen!

  1. Er zijn heel wat knappe exemplaren

De tijd dat een elektrische fiets lelijk was, ligt ook achter ons. Er zijn heel wat knappe elektrische fietsen op de markt. Ok, die kosten vaak een tikkeltje meer, maar beschouw het als een investering. Haast je dus naar de fietsenwinkel en laat je overtuigen!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Mancave Stuff: 'Between His Legs' is de fotoreeks die mannen boeit!

Wat een held, die Milan Goldbach. Deze creatieve Nederlander legt op spannende wijze Amsterdamse ravissante ...

Een e-bike? Top voor de conditie! 

Heb jij al een E-bike op de kop getikt? Wat, te sportief voor zo ...

Paddleboarden in stijl!

Echte coole dudes met wapperende haren die surfen natuurlijk, wij – iets mindere goden ...

Hosting door Fraai