Waarom een elektrische fiets wat voor jou is?

Natuurlijk ben je een mannetje en perfect in staat om zonder hulp te fietsen, daar twijfelen we niet aan. Toch heeft een elektrische fiets best wat voordelen en hoef je je daar helemaal niet voor te schamen. Wij zetten even een aantal voordelen van elektrische fietsen op een rijtje en dan bekijk je het zelf maar wat je ermee doet!

5 voordelen van een elektrische fiets

  1. Voordeliger dan een wagen

Doe je vaak korte afstanden? Met een e bike doe je dit voordeliger dan met een wagen. Een elektrische fiets kost gemiddeld 2.400 euro, je haalt er 25 km/uur mee en hebt er amper kosten aan. Vergelijk dat maar eens met een wagen. Misschien een optie om een elektrische fiets te vragen aan je werkgever in plaats van een wagen? De groene partij zal je er dankbaar voor zijn!

  1. Geen formaliteiten

Om met een elektrische fiets de baan op te gaan hoef je helemaal geen formaliteiten te vervullen. Mooi, want je bent net als ons waarschijnlijk nonchalant. Gewoon aanschaffen en de baan op.

  1. Opladen kost amper wat

Fiets de stekker in en klaar. Bij elektrische fietsen komt niet meer kijken. Zo een oplaadbeurt kost amper een paar cent. Tijdens het opladen blijf je wel het best in de buurt van je fiets. Regelmatig duiken in de pers verhalen op over batterijen die in de fik schieten. Je kunt dan maar beter even snel blussen!

  1. Je kiest je eigen inspanningen

Een baaldag? Dan trap je toch net wat minder. Je komt niet meer bezweet op het werk toe, beslist zelf op je bijtrapt. Laat je ondersteunen door de fiets en kom uitgerust op het werk aan. Bovendien omzeil je met je elektrische fiets de file. Mooi meegenomen!

  1. Er zijn heel wat knappe exemplaren

De tijd dat een elektrische fiets lelijk was, ligt ook achter ons. Er zijn heel wat knappe elektrische fietsen op de markt. Ok, die kosten vaak een tikkeltje meer, maar beschouw het als een investering. Haast je dus naar de fietsenwinkel en laat je overtuigen!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Je wijn dagenlang bewaren met de ETO karaf!

Herkenbaar? Je opent een fles wijn, krijgt ze niet op en vervolgens kan je ...

Amélie + Moi: Kids experience store

Duurzaamheid duikt meer en meer op, ook in de horeca. Niet dat we zulke ...

Mary White : de ongekende rebelse koningin!

Moet het altijd gin zijn? Gaat vermout helemaal doorbreken? Bij Whatmatters weten we alvast ...

Hosting door Fraai