Porsche gaat elektrische toer op met Boxter, Cayman en Macan

Groene hesjes…

Vergeet de gele hesjes…uit de poorten van Porsche wandelen tegenwoordig vooral groene hesjes. Het premiummerk bij uitstek gaat dan ook meer en meer elektrisch. Zo heeft de grote baas bij Porsche bevestigd dat we over een drietal jaar elektrische versies van de Boxter en Cayman krijgen. De ‘normale’ en brandstofaangedreven versies worden allemaal hybride.

Die elektrische exemplaren zouden in 2022 naast de versies met verbrandingsmotoren in de showroom moeten staan. Gezien er toch een ietwat andere ontwikkeling achter elektrische voertuigen schuilt, zullen de elektrische productieversies wel op een ander platform staan dan de 718 daar de huidige Boxster en Cayman niet genoeg ruimte hebben voor een degelijkbatterijpakket. Niemand wil na 100 kilometer dan ook opnieuw aan de stekker, wel?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Porsche (@porsche) op

Ook de kleinste SUV van Porsche, de Macan gaat elektrisch. Of er ook nog een ‘propere’ benzineversie (Euro 6d) komt is niet zeker. Er zijn landen genoeg die zich weinig aantrekken hoeveel uitstoot ze effectief de lucht in pompen en dus zijn daar de elektrische voertuigen nog niet helemaal ingeburgerd.

tcoc

You May Also Like

X7, BMW’s nieuw vlaggenschip in de X-serie (foto’s)

Hier is ‘ie dan, de grote broer van de X5 Eerste indruk voor hij ...

Lamborghini onthult in splinternieuwe store in Parijs hun eerste SUV, de Urus!

We beginnen met een weetje. Lamborghini geeft zijn modellen altijd een naam naar een ...

Hosting door Fraai