Nieuwste superflitser kijkt (helaas) niet alleen meer naar jouw snelheid

Nu nog een rijbewijs met punten en we zijn helemaal de klos…

We moeten helaas bekennen en zijn er niet al te fier op…we zijn niet de meest voorbeeldige chauffeurs op onze redactie. Ok, bij een pintje teveel laten we hem wel staan of zoeken wij een BOB(ette) maar dat wij toch wel eens het gaspedaal iets te ver induwen, in de file wel eens op onze smartphone zitten of een verdomde en verschrikkelijk irritante midden- of linkervakrijder rechts passeren is een feit.

Met wat pech is dat helemaal verleden tijd.

De Belgische politie test namelijk een nieuwe superflitspaal. Die is krachtiger en foutlozer dan de flitspalen die tot op dit ogenblik in gebruik zijn en kan tot acht rijstroken tegelijk controleren over een afstand van meer dan 200 meter.  Meer nog, ook bumperkleven, te traag rijden, rechts inhalen, het negeren van bepaalde borden of door het rood rijden worden gezien. Als kers op de taart beschikt de ‘Mesta Fusion’, de naam van dit verschrikkelijk ding, zelfs over de mogelijkheid om gedrag in de auto te analyseren. Geen gordel aan of bezig met je smartphone? Hou je brievenbus in de gaten want de boete komt eraan.

Voorlopig is het nog allemaal toekomstmuziek voor de staatskas zal gespijsd worden. Buiten snelheid is er namelijk nog niets wettelijk geregeld. Maar dat de heren ministers hier snel werk van zullen maken staat als een paal boven water.

Pittig detail…in Frankrijk werden alleen dit jaar al meer dan 400 camera’s van deze nieuwe generatie in gebruik genomen. Hoeveel er ondertussen al gemolesteerd zijn door de gele hesjes is ons nog niet bekend.

tcoc

You May Also Like

Een Bom Met Wielen…de BMW M4 CS

Ze blijven de bommen die de kasseien in de Vlaamse Ardennen uit het wegdek ...

F1 Kemphanen Verstappen en Ricciardo maken opnieuw brokken in Camper Race (VIDEO)

Wij willen de verzekeringspolis van deze twee dekselse heren niet betalen! Gelukkig hebben ze ...

Harley Davidson van The Terminator staat nu te koop!

‘I’ll be back!’ Welke man droomt er niet van een dikke Harley onder de ...

Hosting door Fraai