Nieuwste superflitser kijkt (helaas) niet alleen meer naar jouw snelheid

Nu nog een rijbewijs met punten en we zijn helemaal de klos…

We moeten helaas bekennen en zijn er niet al te fier op…we zijn niet de meest voorbeeldige chauffeurs op onze redactie. Ok, bij een pintje teveel laten we hem wel staan of zoeken wij een BOB(ette) maar dat wij toch wel eens het gaspedaal iets te ver induwen, in de file wel eens op onze smartphone zitten of een verdomde en verschrikkelijk irritante midden- of linkervakrijder rechts passeren is een feit.

Met wat pech is dat helemaal verleden tijd.

De Belgische politie test namelijk een nieuwe superflitspaal. Die is krachtiger en foutlozer dan de flitspalen die tot op dit ogenblik in gebruik zijn en kan tot acht rijstroken tegelijk controleren over een afstand van meer dan 200 meter.  Meer nog, ook bumperkleven, te traag rijden, rechts inhalen, het negeren van bepaalde borden of door het rood rijden worden gezien. Als kers op de taart beschikt de ‘Mesta Fusion’, de naam van dit verschrikkelijk ding, zelfs over de mogelijkheid om gedrag in de auto te analyseren. Geen gordel aan of bezig met je smartphone? Hou je brievenbus in de gaten want de boete komt eraan.

Voorlopig is het nog allemaal toekomstmuziek voor de staatskas zal gespijsd worden. Buiten snelheid is er namelijk nog niets wettelijk geregeld. Maar dat de heren ministers hier snel werk van zullen maken staat als een paal boven water.

Pittig detail…in Frankrijk werden alleen dit jaar al meer dan 400 camera’s van deze nieuwe generatie in gebruik genomen. Hoeveel er ondertussen al gemolesteerd zijn door de gele hesjes is ons nog niet bekend.

You May Also Like

Toyota zet met zijn Supra de aanval in op BMW en Porsche

De BMW M2 en Posche 718 Cayman krijgen concurrentie uit het Oosten…  Hoewel er al ...

Eerste tests Porsche Taycan unaniem: Dit is de Tesla-Killer

Alle details worden binnen één maand onthuld… Niettegenstaande konden de heren van het erg ...

Op deze Italiaanse willen wij best eens rijden: Ducati Panigale V4R

Wat een Italiaanse schone hebben wij gespot op het motorevenement EICMA 2018. Auto- en ...

Hosting door Fraai