Nieuwste superflitser kijkt (helaas) niet alleen meer naar jouw snelheid

Nu nog een rijbewijs met punten en we zijn helemaal de klos…

We moeten helaas bekennen en zijn er niet al te fier op…we zijn niet de meest voorbeeldige chauffeurs op onze redactie. Ok, bij een pintje teveel laten we hem wel staan of zoeken wij een BOB(ette) maar dat wij toch wel eens het gaspedaal iets te ver induwen, in de file wel eens op onze smartphone zitten of een verdomde en verschrikkelijk irritante midden- of linkervakrijder rechts passeren is een feit.

Met wat pech is dat helemaal verleden tijd.

De Belgische politie test namelijk een nieuwe superflitspaal. Die is krachtiger en foutlozer dan de flitspalen die tot op dit ogenblik in gebruik zijn en kan tot acht rijstroken tegelijk controleren over een afstand van meer dan 200 meter.  Meer nog, ook bumperkleven, te traag rijden, rechts inhalen, het negeren van bepaalde borden of door het rood rijden worden gezien. Als kers op de taart beschikt de ‘Mesta Fusion’, de naam van dit verschrikkelijk ding, zelfs over de mogelijkheid om gedrag in de auto te analyseren. Geen gordel aan of bezig met je smartphone? Hou je brievenbus in de gaten want de boete komt eraan.

Voorlopig is het nog allemaal toekomstmuziek voor de staatskas zal gespijsd worden. Buiten snelheid is er namelijk nog niets wettelijk geregeld. Maar dat de heren ministers hier snel werk van zullen maken staat als een paal boven water.

Pittig detail…in Frankrijk werden alleen dit jaar al meer dan 400 camera’s van deze nieuwe generatie in gebruik genomen. Hoeveel er ondertussen al gemolesteerd zijn door de gele hesjes is ons nog niet bekend.

You May Also Like

90 jaar na datum kan je de iconische Bentley Blower opnieuw bestellen

Een heerlijke replica uit 1929… Een iconische oldtimer opnieuw op de markt brengen? Dat ...

Te koop: prachtige Vintage Porsche 356 Carrera 2 uit 1962

Een icoon in de autogeschiedenis…de Porsche 356. Deze auto werd ontworpen door Ferry Porsche, ...

Hosting door Fraai