Een sympathiek interview, met de elegante Nathalie Desplancke

Elegant en sympathiek zo zou je Nathalie kunnen omschrijven. Nee, dat zeggen niet wij, maar een professionele jury, dus wie zijn wij dan om daaraan te twijfelen. Omdat we toch graag met eigen ogen zien welk vlees we in de kuip hebben sprongen we op een zonovergoten zaterdag in de auto en scheurden we naar Middelkerke. Er zijn slechtere plekjes om een interview af te nemen met een ravissante verschijning.

Nathalie overstelp ons met wat info over jezelf …

Mijn naam is Nathalie Desplancke, ik ben 22 jaar jong en afkomstig uit de kustgemeente Middelkerke.
Ik ben net afgestudeerd als vastgoedmakelaar aan de Hogeschool van Gent en momenteel aan het werk bij Immo Francois. In de maand januari deed ik mee aan Miss België 2019 en werd er verkozen als Miss Sympathie 2019. Daarnaast werd ik ook Miss Elegantie 2018-2019 van De Panne, tevens sponsor van Miss België.

Dat is een hele boterham. Waarom deed je mee aan Miss België?

Als klein meisje keek ik naar de Miss België verkiezing van 2006, toen won Virginie Claes de titel.
Sindsdien was het altijd mijn droom om mee te doen. Ik heb gewacht tot mijn studies van vastgoed bijna afgerond waren. Begin mei vorig jaar vond ik  het dan het perfecte moment om mij in te schrijven.

Soms werd ik gevraagd voor andere verkiezingen maar dat heb ik nooit geaccepteerd. Er is maar 1 echte Miss verkiezing waar ik aan wou meedoen en dat heb ik dan ook met veel plezier gedaan!
Miss België ligt mij nauw aan het hart. Ik heb er veel nieuwe mensen door leren kennen (netwerken is belangrijk natuurlijk) en ook de nieuwe kandidates voor Miss België 2020 mogen mij altijd een berichtje sturen als ze vragen hebben.

Oh zo collegiaal! Een diehard Miss België fan, ze bestaan nog! Je hebt dan ook wel wat titels in de wacht gesleept?

Ik had me ingeschreven als kandidate voor Miss West-Vlaanderen voor Miss België 2019. Tot organisatrice Darline Devos me ook vroeg om me in te schrijven voor Miss Elegantie De Panne.
Ik ben zelf van aan de kust en als voorbereiding voor de provinciale finale wou ik dat zeker ook meemaken. Tot grote verbazing heb ik de verkiezing gewonnen en ging ik met een mooi prijzenpakket naar huis met o.a mooie juwelen van Orage, een scooter van Minerva, etc …

Door Miss Elegantie kon ik rechtstreeks door naar de TOP 60 van Miss België, waardoor ik op de finale van Miss West-Vlaanderen niets hoefde te winnen, maar ik wou daar zeker ook mijn  beste beentje voorzetten en zo werd ik daar Miss Publiek voor mijn provincie.

Toen ik geselecteerd was bij de laatste 30 begon het avontuur echt en mag je mee op reis en ga je naar talloze evenementen zoals de Story Awards en MTV EMA Awards.
Op de finale van Miss België werd ik verkozen tot Miss Sympathie waar ik opnieuw een roze scooter van Minerva kreeg. Elegantie en Sympathie… twee mooie titels vind ik zelf.

Daar zijn we het mee eens en ondertussen kun je een scooterwinkel beginnen! Je bent ook redelijk actief op Instagram heb ik gemerkt, hoeveel tijd spendeer je er aan?

Ik spendeer redelijk wat tijd op Instagram. Zeker tijdens de periode van Miss België was het een belangrijke tool om mijn beste kwaliteiten te tonen aan heel België.  
Als mensen mij in de toekomst willen aanspreken om samen te werken om iets voor hun bedrijf te promoten, doe ik dat met plezier en zal ik het ook delen met mijn volgers.

We noteren het. Kan je ons even vertellen waar je voor de rest dagdagelijks mee bezig bent?

Ik ben volop aan het werk bij Immo Francois in Middelkerke. Daarnaast hou ik me nog bezig met shoots voor boetieks.
In mijn vrije tijd vind je mij terug in de fitness en ga ik lekker uit eten/drinken met vriendinnen. De beachbars zijn terug open dus met het mooie weer zal ik daar vaak te zien zijn.

Reserveer maar een plekje voor ons! Nog een favoriete uitspraak die je ons wil meegeven?

Elegance is the only beauty that never fades. Al jaren mijn favoriete quote en sinds kort sluit het aan bij mijn titel als Miss Elegantie. Ik kijk op naar vrouwen die elegant zijn zoals Brigitte Macron en Inès de La Fressange.

Geen idee wie de laatste is, maar dat ligt uiteraard aan ons! Heb je tussen al die verkiezingen door ook al een koene ridder aan de haak kunnen slaan?

Ik hou mijn liefdesleven liever privé maar ik heb wel geen type man waar ik op val.
Humor, een werker en klasse hebben zijn wel voordelen bij mij, hahaha.

We durven al niet meer verder vragen! Kun je ons dan misschien een ander geheimpje vertellen?  

Ik ben enig kind, maar was oorspronkelijk van een drieling. Daar verschieten veel mensen soms van als ik dat vertel. Ik heb een zus of een broer soms gemist, maar echt alleen voelde ik me nooit. Mijn ouders hebben me altijd goed opgevoed maar nooit verwend. Ik weet wat ik mag en waar ik moest voor werken.

Nederig, zo hebben we het graag. Staan er nog spectaculaire zaken op je bucketlist?

Veel dingen. Ik wil veel reizen. Dit jaar hou ik het meer dichtbij huis.  Er zijn heel wat plekjes nog te ontdekken in België of net over de grens.

Als je naar Luxemburg trekt, laat het ons weten! Waarom moeten onze lezers jou volgen op de sociale media?   

Niets moet maar het mag ;p Ik hou van het leven dat ik op dit moment heb en die kleine dingen wil ik delen. Mijn Instagrampagina gaat van uitjes met vrienden tot kiekjes in mijn tuin tot shoots. If  you like if , you can follow me. 😊

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Dit zijn de 10 deelnemers op Viktor Verhulsts Love Island

Hopelijk spannender dan Temptation Island VIER lanceert samen met het Nederlandse Videoland op 27 ...

Valentijn cadeautip: Rihanna-lingerie

Nog inspiratie nodig?  Commercieel gedoe of niet, de dag wij zonder een cadeautje komen ...

Vlaamse Pareltjes XLII: Elize Mol

Neen, wij hebben het niet over politiek, daar zijn andere magazines voor maar waarom ...

Hosting door Fraai