Driften met een Kia? Het kan!

Kennen jullie de Stinger GTS al?

De eerste vraag die je ook kan stellen is: “wist je dat Kia zelfs een krachtige sportsedan heeft?”
Autokenners weten natuurlijk het antwoord maar dat je bij de naam Kia denkt aan een snelle wagen is natuurlijk niet zo voor de hand liggend. Soit, dit om maar te zeggen…ze hebben er wel degelijk één, de Kia Stinger.

Uiteraard zijn wij vooral geïnteresseerd in de dikste uitvoering en dan komen we uit op de GT-versie. Een versie met een drukgevoeden 3,3 liter V6 met 370 paardjes en een maximumkoppel van 510 Nm aan boord.

Maar omdat een GT maar een GT is en er nog wel een extraatje afkan, is er nu de GTS, in beperkte oplage van 800 stuks (vooral bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt). Zo krijg je er (niet gratis) een oranje kleurtje en carbon koetswerkelementen bij.

De wagen is AWD, maar wel met een mechanisch sperdifferentieel dat zich aanpast naargelang jouw rijmodi. In ‘Comfort’ heb je een 40/60-split tussen de aangedreven assen. In ‘Sport’ wordt dat 20/80 en in ‘Drift’ zowaar 0/100.

Glijden met een KIA? Het kan en er is absoluut niks mis mee!

tcoc

You May Also Like

Reistip: Reis de wereld rond in 80 dagen in een Porsche

Helaas, maar het is niet anders. Er komen meer dingen op onze bucket list ...

Vlogger Enzo Knol knalt tegenwoordig met waanzinnige Jeep Trackhawk

Vloggen is een lucratieve bezigheid… Zij die Enzo Knol nog niet kennen, hebben afgelopen ...

Is de Skoda Vision iV de goedkopere versie van de Lamborghini Urus?

Een schaapje in een wolvenvacht?  Een goede twee jaar geleden lieten de mannen van ...

Hosting door Fraai