Driften met een Kia? Het kan!

Kennen jullie de Stinger GTS al?

De eerste vraag die je ook kan stellen is: “wist je dat Kia zelfs een krachtige sportsedan heeft?”
Autokenners weten natuurlijk het antwoord maar dat je bij de naam Kia denkt aan een snelle wagen is natuurlijk niet zo voor de hand liggend. Soit, dit om maar te zeggen…ze hebben er wel degelijk één, de Kia Stinger.

Uiteraard zijn wij vooral geïnteresseerd in de dikste uitvoering en dan komen we uit op de GT-versie. Een versie met een drukgevoeden 3,3 liter V6 met 370 paardjes en een maximumkoppel van 510 Nm aan boord.

Maar omdat een GT maar een GT is en er nog wel een extraatje afkan, is er nu de GTS, in beperkte oplage van 800 stuks (vooral bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt). Zo krijg je er (niet gratis) een oranje kleurtje en carbon koetswerkelementen bij.

De wagen is AWD, maar wel met een mechanisch sperdifferentieel dat zich aanpast naargelang jouw rijmodi. In ‘Comfort’ heb je een 40/60-split tussen de aangedreven assen. In ‘Sport’ wordt dat 20/80 en in ‘Drift’ zowaar 0/100.

Glijden met een KIA? Het kan en er is absoluut niks mis mee!

You May Also Like

BMW 2-serie maakt zware klapper op Nürburgring

Dat liep niet geheel volgens plan Een M240i, laat duidelijk zijn dat dit na ...

15 minuten puur genot met de ARIEL P40

Lust je wel een super sportwagen, maar ben je een beetje uitgekeken op de ...

Audi zet aanval in op Tesla met e-tron GT (Foto’s)

Maar of Elon Musk hiervan wakker ligt is nog niet geweten… Want ondanks hun ...

Hosting door Fraai