Driften met een Kia? Het kan!

Kennen jullie de Stinger GTS al?

De eerste vraag die je ook kan stellen is: “wist je dat Kia zelfs een krachtige sportsedan heeft?”
Autokenners weten natuurlijk het antwoord maar dat je bij de naam Kia denkt aan een snelle wagen is natuurlijk niet zo voor de hand liggend. Soit, dit om maar te zeggen…ze hebben er wel degelijk één, de Kia Stinger.

Uiteraard zijn wij vooral geïnteresseerd in de dikste uitvoering en dan komen we uit op de GT-versie. Een versie met een drukgevoeden 3,3 liter V6 met 370 paardjes en een maximumkoppel van 510 Nm aan boord.

Maar omdat een GT maar een GT is en er nog wel een extraatje afkan, is er nu de GTS, in beperkte oplage van 800 stuks (vooral bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt). Zo krijg je er (niet gratis) een oranje kleurtje en carbon koetswerkelementen bij.

De wagen is AWD, maar wel met een mechanisch sperdifferentieel dat zich aanpast naargelang jouw rijmodi. In ‘Comfort’ heb je een 40/60-split tussen de aangedreven assen. In ‘Sport’ wordt dat 20/80 en in ‘Drift’ zowaar 0/100.

Glijden met een KIA? Het kan en er is absoluut niks mis mee!

You May Also Like

Rijd eens in een heuse tank!

Ben jij het ook beu van geen meter vooruit te geraken in het verkeer? ...

Wauw! BMW haalt R5 van onder het stof

Niet dat we zo oud zijn maar bij een R5 denken wij vooral aan ...

Cruisen in stijl op de elektrische Avionics V1

Fietsen kan best fijn zijn, maar soms is het trappen er teveel aan. Avionics, ...

Hosting door Fraai