Cold brew coffee helemaal ons ding

Op de Whatmatters redactie zijn we verslaafd aan koffie, dat is al langer geweten. Recent hebben we ook cold brew koffie ontdekt, en nu is het hek helemaal van de dam. Nog nooit aan de cold brew gegaan? Wij geven je even mee, waarom dat je dat misschien wél moet doen.

De bereiding

In principe is cold brew coffee niet meer of minder dan gemalen koffiebonen laten trekken met koud water. Na een uur of 12 heb je cold brew coffee, een extra stevig cafeïne shot. Achteraf mengen met water is dan ook noodzakelijk.

Uiteraard heb je ook prachtig vormgegeven toestellen om de cold brew coffee in te fabriceren en serveren. Er zijn toestellen in verschillende prijscategorieën, dus dat heb je zelf in de hand.

Waarom ook jij aan de cold brew moet?

Wel, cold brew coffee kan je helpen afvallen. Na een workout verhoog je je vetverbranding ermee. Je lichaam blijft als het ware doorgaan met het verbranden van calorieën.

Heb je een gevoelige maag en verdraag je amper koffie. Met cold brew moet dat wel lukken. Deze koffie is immers minder zuur en bitter en daardoor minder zwaar voor je maag.

Ons favoriete toestel?

Asobu – Cold Brew Insulated Portable Brewer

Op zoek naar een betaalbaar exemplaar dat er strak uitziet? De Asobu is helemaal je ding. Voor nog geen 60 euro haal je dit toestel in huis. Bovendien zet je zowel koude als warme koffie en zit er ook gelijk een thermos bij. Zo kun je nog steeds alle kanten uit.

 

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

De smaakexplosie van KABUMM

In moeilijke tijden is er gin, laat dat duidelijk zijn. Ook in makkelijke tijden, ...

Een enkeltje Santorini met dit huis als eindbestemming? Graag!

We zijn niet egoïstisch. Hoewel we het graag onszelf wensen, of beter gunnen, is ...

Haal eens een Bugatti in huis

Bugatti staat voor prachtige maar prijzige bolides, de Chiron bijvoorbeeld. Voor degenen waarvoor zo ...

Hosting door Fraai