Alles netjes in balans bij Silke Surmont

Gezonde voeding? Daar zijn we eigenlijk niet mee bezig … Wat ons dan bij Silke Surmont, een diëtiste in spe bracht? Wel laat het er ons op houden dat haar verschijning ons opviel op Instagram. Bij een gezond hapje hielden we dan ook dit interview. Kwestie van geen grammetje bij te komen en toch alle nodige info te verzamelen.

Stel je in 5 zinnen even voor Silke … 

Ik ben Silke Surmont, 21 jaar en een goedlachse en spontane meid. Ondertussen zit ik in mijn laatste jaar voedings- en dieetkunde, dus voeding is toch iets wat mij dagelijks bezighoudt. Daarnaast hou ik van sporten, reizen en vooral eens goed gaan shoppen en een wijntje drinken met de vriendinnen. Hoewel ik enorm kan genieten van een rustige dag, heb ik meestal toch wel sociaal contact nodig, want praten kan je niet alleen en ik praat wel graag. 

Wij schrijven liever, maar ieder zijn ding! Spendeer je veel tijd op de sociale media? 

Van alle social media spendeer ik toch wel het meeste tijd aan Instagram. ik denk tussen 1 en 2 uur per dag. Ik hou van foto’s, dus zie het eerder als een ontspanning. Ik hoef er niet echt iets mee te bereiken, maar het is gemakkelijk om mooie momenten te delen met iedereen tegelijk. Ik hou er van om zo mijn vrienden hun leven te volgen. Als ik een reis maak bekijk ik toch wel even snel de locatie om dan zo de hotspots al op voorhand eens te kunnen bekijken!

Dat noemden ze vroeger spieken. Krijg je hulp bij het nemen van je foto’s? 

De meeste foto’s die ik post op Instagram zijn door mijn vrienden getrokken. Dit gebeurt meestal spontaan als er een mooi uitzicht is of een toffe locatie. Vlug even stoppen voor een foto en weer doorwandelen. Maandelijks doe ik ook wel eens een shoot met een fotograaf die ik ken of die me heeft gecontacteerd via Instagram. Met een fotograaf is altijd wel top omdat de kwaliteit op zijn best is!

Geen idee, wij worden nooit gevraagd. Je stopt best wel wat tijd in gezonde voeding: waarom? 

Ondertussen zit ik in mijn laatste jaar voedings- en dieetkunde, dus hopelijk kan ik mijzelf in juni dan ook echt een diëtiste noemen. Het boeit mij vooral omdat ik mensen evenwicht wil laten vinden. Als ik mee snoep krijg ik vaak te horen: “mag dat wel als diëtiste?”. Ja, dat mag maar met mate natuurlijk! Gezonde voeding draait ook niet alleen om vermageren zoals de meeste denken … Voor mij draait het eerder om je eigen balans in het leven te vinden en deze balans ook te kunnen volhouden voor de rest van je leven. Ik hou ervan om ongezonde snacks wat gezonder te maken en natuurlijk even lekker te houden! Experimenteren met eten is voor mij toch wel een wekelijkse bezigheid.

Mooi, mooi, nog andere zaken waar je je dagdagelijks mee bezighoudt? 

Mijn dagelijks leven bestaat momenteel uit stage lopen, sporten, werken en genieten! Dit zal nog voor de rest van dit schooljaar zo zijn. Ik volg momenteel een stage in een labo, maar binnenkort vertrek ik voor 3,5 maand naar Coimbra in Portugal. ik kijk er erg naar uit! De avonturen in Coimbra kunnen trouwens gevolgd worden op de pagina: “Sil en Lou in Coimbra” die je op facebook kunt vinden. Ik hou ook van sporten en ga momenteel 4x per week naar de fitness met mijn personal coach Ylena Peeters. Na de examens had ik toch wel iemand nodig die me hierin nog wat kon helpen. Ze geeft mij de motivatie die ik nodig heb. 

Silke, we hebben opgevangen dat je nog single bent. Aan welke voorwaarden moet jouw droomprins voldoen? 

Mijn droomprins … Moeilijke vraag. Ik geloof niet dat die bestaat. Verliefd worden gebeurt meestal onverwachts en je wordt vaak verliefd op een persoon die je niet verwacht. Als ik toch een paar eisen moet opstellen dan zouden knap, groot, spontaan, sociaal, meeleven en ambitieus toch wel enkele vereisten zijn.Ik vind zoiets moeilijk te verwoorden … Soms ga je iemand ook pas knap vinden als je verliefd bent en is iemand pas meelevend als hij met je samen is, dus hier echt een lijst van weer geven vind ik moeilijk. Door “ouder” te worden merk je ook op dat je steeds andere dingen belangrijk vindt dus dit kan ook wel nog veranderen.

Vertel ons wat over dat ouder worden! Soit, heb je ook nog een favoriete uitspraak voor ons? 

Eerlijk gezegd heb ik niet echt een favoriete quote … Iets wat ik veel denk en soms zeg is wel iets zoals “het gras is niet groener aan de andere kant”. Veel mensen klagen en zagen over kleine dingen, terwijl iemand die het zo goed lijkt te hebben en waar ze jaloers op zijn het eigenlijk veel slechter heeft. Ik ben zelf soms ook zo iemand en dan leer ik die persoon beter kennen en krijg ik ook te horen van zijn/haar problemen en denk ik echt wow ik heb het echt maar dan ook echt niet slecht.

Je zou ons eens moeten horen klagen. Kun je ons ook nog een klein geheimpje over jezelf vertellen? 

Ik denk dat de meeste mensen eigenlijk behoorlijk veel over mij weten. Ik ben echt een open boek en deel rap verhalen met mensen. Om nu toch iets te vertellen, ik heb een paar autistische trekjes zoals: ik leg elke avond al mijn kleren klaar van onderbroek tot jas voor de volgende dag of ik kan echt niet slapen. 

Heb dat in huis seg! Welke zaken staan er nog op je bucketlist? 

Ik leef eerder van dag tot dag, maar momenteel natuurlijk Portugal verkennen! Dit moet toch wel deels lukken in 3 maanden denk ik! Voor de rest nog heel veel reizen en de wereld zien!

Kun je ter afsluit nog even aan onze lezers meegeven waarom ze je moeten volgen? 

Mijn story’s houden je up-to-date als je geïnteresseerd bent in mijn dagelijks leven en mijn foto’s dan eerder van mijn outfits en favoriete spots! Ook heb ik nog een aparte pagina “fitfoodsil” waar je lekker en gezonde receptjes op kunt terugvinden.

Zo, voor iedereen die niet weet wat eten de komende dagen, volg Silke!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

18 mannen strijden voor liefde van Gaby Blaaser

Als slaafse hondjes… Gaby Blaaser, één van Nederlands bekendste influencers is op zoek naar ...

Dochter Kim Basinger en Alec Baldwin deelt naaktfoto mét een boodschap

Het betere ‘Hollywood-kids’-werk Als je de genen meekrijgt van ma-lief, dan weet je dat ...

Annabel Pesant, een synoniem voor elegant

Spiegeltje Spiegeltje aan de wand… Wie is de mooiste blogger van het land? Annabel ...

Hosting door Fraai