Alfa Romeo pakt uit met de wagen van de toekomst: De ‘Tonale’!

Of we de Alfa Romeo Tonale, de gloednieuwe concept car van Alfa Romeo eens wilden komen bekijken in Milaan? Dat moet je ons geen twee keer vragen natuurlijk. Wij trokken dus naar de laars, waar dit pareltje stond te pronken op de Milan Design Week. Of we vielen voor de charmes voor deze uit de kluiten gewassen SUV? Wees maar zeker!

Een Italiaanse schoonheid

Deze plug-in SUV hybride werd voor de eerste keer getoond in Italië en aan de blikken te merken werd dit concept gewaardeerd. De designers van de wagen lieten zich inspireren door de menselijke vormen en de beweging van licht. Uiteraard werden ook heel wat designelementen uit het roemrijke verleden van het merk, subtiel in de wagen verwerkt. De velgen met de typische ‘telefoondraaischijf’ zijn daar misschien wel het beste voorbeeld van. We moeten toegeven, deze compacte SUV charmeert.

Een concept dat haalbaar is

Gevraagd of en wanneer deze concept car in productie zou gaan, kwam er niet echt een helder antwoord. Het gaat immers om een concept, weliswaar realistisch, waar je heel wat zaken van gaat zien verschijnen in toekomstige Alfa’s. De designers hebben bij het ontwikkelen wel voor een haalbare aanpak gekozen, waardoor dit model effectief binnen dit een een 2 jaar in grote lijnen wel eens van de band zou kunnen rollen. Veel meer konden we jammer genoeg niet lospeuteren. 

Respect voor het verleden

De Alfa liefhebber zal alvast heel wat details uit eerdere merken herkennen, terwijl de binnenkant puur raceplezier uitstraalt. Aluminium, leder en alcantara worden gecombineerd, waarbij doorschijnende panelen voor de futuristische toets zorgen. Niet echt makkelijk en bijzonder duur om in productie te brengen, maar dromen mag.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Komt Hummer terug?

Eentje op stroom? GM, het grote concern achter Opel, Cadillac, GMC, Chevrolet,… heeft maar ...

Met deze VW Camper blijft jouw bier ijskoud

Laat de zomer maar beginnen… Hoewel het volop zomert, zien we dit voorlopig nog ...

ABT Touareg rolt de spierballen

Een extra anabolen kuur voor de 4.0 V8 TDI  Met dat verschil hij er ...

Hosting door Fraai