5 tips bij het selecteren van de perfecte smoking

De zomer komt er weer aan en we weten niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons staan er alvast heel wat huwelijksfeesten op het programma. Het mag dan misschien wat minder voorkomen dan vroeger, maar wie weet moet je wel eens een smoking aan. Hoe je zo een smoking het best kiest? Wij zetten even 5 tips voor je op een rijtje.

Tip 1: zwart of blauw

Waag het niet in een roze smoking op te dagen. Volg je de regels van de etiquette, dan is een smoking zwart of nachtblauw. Simpeler kunnen we het kiezen niet maken. Wij gaan voor blauw omdat dit net wat minder stijf oogt, maar aan jou de keuze.

Tip 2: Combineer met een vlinderdas

Een smoking combineer je met een vlinderdas. Ondertussen zijn er meer dan genoeg online stores waar je leuke vlinderdassen kunt bestellen. Bij voorkeur ga je voor een vlinderdas die je zelf strikt. Geloof ons, het geeft je immens veel voldoening wanneer je die YouTube tutorial onder de knie hebt. Stem de strik af met je revers.

Tip 3: Zwarte lakschoenen

Nee, hippe sneakers matchen niet met een smoking. Onder je smoking hoort een zwarte lakschoen en niets anders. Je dagelijkse stappers laat je dus rustig in de kast.

Tip 4: Ga voor satijnen revers

Je smoking wordt gemaakt door de revers, kies dan ook voor satijnen exemplaren. Hou de revers bescheiden en modern, oversized is niet meer van deze tijd. Een goed smokingjasje heeft geen overdaad nodig. Revers verscherpen je silhouet en doen je schouders breder lijken.

Tip 5: Laat je smoking op maat maken

Je, het kost best wel wat en heel veel ga je je smoking niet dragen, maar laat je dat vooral niet tegenhouden. Een goede smoking zit als een tweede huid.

Er zijn best wel wat kledingzaken waar je een smoking op de kop kunt tikken. Bij Henk ter Horst bijvoorbeeld. Je schaft er bijzonder voordelig je smoking, je lakschoenen en nog veel meer aan.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Koop de F1-bolide van Schumacher

De Ferrari van Michael Schumacher kopen? Nee, hier gaan we geen grapjes over maken, ...

Voor u getest: McLaren OnePlus 7T Pro

Eentje voor in de hand in plaats van rechtervoet… We hebben het (helaas) niet ...

Gepantserde Mercedes-AMG G63 is de Kinepolis op wielen

De ideale gangsterbak Rustig een gewelddadige actiefilm zien in, om in de sfeer te blijven, ...

Hosting door Fraai