4 classic scooters waarmee je gezien kunt worden

De zon breekt door de wolken, de truien kunnen uit en het is tijd om je gemotoriseerde stalen ros van stal te halen. Uiteraard wil jij je in stijl door de stad begeven, maar welke modellen van brommers komen daarvoor in aanmerking. Wij gaan voor onderstaande vier klassiekers. Stuk voor stuk modellen waar de vrouwtjes met plezier achterop gaan zitten.

De Vespa

Als er nu één scooter is waar iedereen gek van is, dan is het waarschijnlijk de Vespa. Nee, geen flauwe nepper, jij gaat voor the real thing. Ga voor een klassieke Vespa en laat de nieuwere modellen aan je voorbij gaan. Een Vespa geeft je flair, wijst op stijl en brengt je nog het snelst vooruit in de stad ook. Ok, een beetje kennis van techniek en sleutelen is meegenomen, maar is dit niet het geval, dan zijn er voldoende gepassioneerde liefhebbers die je een handje kunnen helpen.

Zundapp

Een wat meer alternatieve variant? Ga voor de Duitse Zundapp. De productie van dit iconische model werd gestopt in 1984, maar als je goed zoekt vind je nog wel een model dat je kunt oplappen. Simpelweg een klassieker waar je trots op kunt zijn.

Honda Dax

Ben je een grote jongen, dan is de legendarische Honda Dax niets voor jou, maar anders … Het model dateert vanuit de jaren ‘60, maar kreeg in de jaren ‘80 een nieuw model. Let op, er zijn veel replica’s op de markt. Er zijn nog heel wat Honda Dax clubs, dus als je een nieuwe vriendengroep zoekt …

Puch

Deze bromfiets van Oostenrijkse makelij gaat ook al heel wat jaren mee. Ben je een beetje handig, dan ga je aan dit schatje veel plezier beleven. Deze bromfietsen kunnen stevig gepimpt worden, maar ook in de basisversie kom je al stijlvol voor de dag.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Een vrijgezellen vieren doe je zo! (Video)

Tenminste als je Jon Olssen heet… Wij hadden er eentje in het verschiet maar ...

Overnachten in deze Princess Grace Suite in Monaco kost je een rib uit het lijf

Of zeg maar gewoon heel je lijf… Monaco, een plaats waar we wel eens ...

Whatmatters Roadtest: Tesla Model S 100D

Eerlijk is eerlijk, als we het hebben over dé referentie als het gaat om ...

Hosting door Fraai