WTF? BMW gaat (met de nieuwe 1-reeks) voor voorwielaandrijving!

Dat vinden wij niet plezant!

We verslikten ons even in onze koffie deze morgen toen we de eerste informatie kregen over de nieuwste BMW 1-reeks. De derde generatie van deze erg populaire reeks verandert van achter- naar voorwielaandrijving. Volgens de Duitsers doet dit geen afbreuk aan de rijdynamiek, integendeel zelfs. Ze gaan trouwens de i3-technologie gebruiken om deze te verbeteren.

Gelukkig is er ook nog beter nieuws te rapen. Zo zal de krachtigste versie van de nieuwe 1-Reeks, de M135i, er sowieso komen met de xDrive-vierwielaandrijving. Die vier wielen zullen aangedreven worden door een drukgevoede 2 liter-viercilinder met zowat 306 paardjes aan boord, een stevige concurrent voor de even krachtige Mercedes-AMG A35 4Matic. Toeval? Uiteraard niet! Meer details buiten wat gecamoufleerde foto’s kregen we niet…

Foto’s: BMW

tcoc

You May Also Like

Audi lanceert Q4 E-Tron in Genève

Dé plaats om nieuwe modellen voor te stellen Helaas voor de jongens van Febiac ...

Dit is het Autosalon anno 2018

Het autosalon…voor onze redactie elk jaar opnieuw hebben we een dag (en liefst de ...

Een fiets opbergen in jouw crib doe je zo!

Of je nu een diehard wielertoerist met een Pinarello Dogma frame van 6.000€ ofwel ...

Hosting door Fraai