WTF? BMW gaat (met de nieuwe 1-reeks) voor voorwielaandrijving!

Dat vinden wij niet plezant!

We verslikten ons even in onze koffie deze morgen toen we de eerste informatie kregen over de nieuwste BMW 1-reeks. De derde generatie van deze erg populaire reeks verandert van achter- naar voorwielaandrijving. Volgens de Duitsers doet dit geen afbreuk aan de rijdynamiek, integendeel zelfs. Ze gaan trouwens de i3-technologie gebruiken om deze te verbeteren.

Gelukkig is er ook nog beter nieuws te rapen. Zo zal de krachtigste versie van de nieuwe 1-Reeks, de M135i, er sowieso komen met de xDrive-vierwielaandrijving. Die vier wielen zullen aangedreven worden door een drukgevoede 2 liter-viercilinder met zowat 306 paardjes aan boord, een stevige concurrent voor de even krachtige Mercedes-AMG A35 4Matic. Toeval? Uiteraard niet! Meer details buiten wat gecamoufleerde foto’s kregen we niet…

Foto’s: BMW

You May Also Like

Dit is de bestverkochte Rolls-Royce aller tijden

Dat gaan we morgen eens even van dichterbij bekijken Wie dacht dat een SUV ...

Whatmatters Roadtest: BMW X3 xDrive 20d 2018

Hiermee is de derde generatie van de BMW X3 een feit. Eentje die de ...

15 minuten puur genot met de ARIEL P40

Lust je wel een super sportwagen, maar ben je een beetje uitgekeken op de ...

Hosting door Fraai