WTF? BMW gaat (met de nieuwe 1-reeks) voor voorwielaandrijving!

Dat vinden wij niet plezant!

We verslikten ons even in onze koffie deze morgen toen we de eerste informatie kregen over de nieuwste BMW 1-reeks. De derde generatie van deze erg populaire reeks verandert van achter- naar voorwielaandrijving. Volgens de Duitsers doet dit geen afbreuk aan de rijdynamiek, integendeel zelfs. Ze gaan trouwens de i3-technologie gebruiken om deze te verbeteren.

Gelukkig is er ook nog beter nieuws te rapen. Zo zal de krachtigste versie van de nieuwe 1-Reeks, de M135i, er sowieso komen met de xDrive-vierwielaandrijving. Die vier wielen zullen aangedreven worden door een drukgevoede 2 liter-viercilinder met zowat 306 paardjes aan boord, een stevige concurrent voor de even krachtige Mercedes-AMG A35 4Matic. Toeval? Uiteraard niet! Meer details buiten wat gecamoufleerde foto’s kregen we niet…

Foto’s: BMW

tcoc

You May Also Like

Whatmatters Roadtest: Fiat 124 Spider (automaat)

Nog geen twee weken nadat we de (Fiat) Abarth 595 Pista eens goed aan de ...

Het nieuwe vlaggenschip van Audi: De A8

BMW, VW, Mercedes-Benz en Audi, eigenlijk heb ik ze de afgelopen jaren allemaal al ...

Hosting door Fraai