Wil jij loonsverhoging? Dit zijn de stappen voor instant succes

Loonsverhoging is prioriteit bij de meeste werknemers. Het is altijd erg fijn om te weten dat je nét wat extra gaat verdienen en dus iets meer zal overhouden op het einde van de maand. Voor velen van ons is het dan wel een droom, maar veel mensen hebben absoluut geen idee hoe ze dit onderwerp op een goede manier aan hun baas kunnen brengen.

Geen paniek, daarom lees je waarschijnlijk dit artikel. We nemen je mee door de stappen voor succesvolle loonsverhoging.

Tips die mensen vergeten

Zorg dat je weet wat jouw baan inhoudt. Dit klinkt al snel als een nobrainer maar het zou je verbazen hoeveel mensen stiekem niet helemaal 100% weten wat hun baan inhoudt en wat de bijbehorende verantwoordelijkheden zijn.

Wat ook zo’n typische stap is die veel mensen vaak niet benadrukken, is hoeveel je waard bent binnen het bedrijf. Vergeet niet dat ervaring en expertise extra meetellen. Het is ook handig om je salaris te vergelijken met collega’s uit andere plekken. Misschien kan je elders wel veel meer verdienen.

Play it smart

Toon de wil voor meer verantwoordelijkheid. Dit geeft het signaal aan je baas dat je klaar bent voor een nieuwe uitdaging. Hierdoor zal hij je ambities sneller serieus nemen, en loonsverhoging niet snel afschuiven.

Als laatste tip moet je zorgen dat je flexibel bent! Wees niet te koppig als het uiteindelijk op onderhandelen aankomt. Als je tijdens het gesprek met je baas hem al zover krijgt dat je gaat onderhandelen over een mogelijke payraise, wees dan niet te koppig! Dat je überhaupt je baas zover hebt gekregen is al een pluspunt.

You May Also Like

Gastblogger Pieter-Jan Liekens over Bitcoin…The present & The Future

Bitcoin, wij hebben het verhaal helemaal gemist. Ons is ooit (jaar of zes geleden) ...

Wonen als God in Barcelona

Barcelona…we hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Laten we stellen dat we wel kunnen genieten ...

Hosting door Fraai