Wil jij loonsverhoging? Dit zijn de stappen voor instant succes

Loonsverhoging is prioriteit bij de meeste werknemers. Het is altijd erg fijn om te weten dat je nét wat extra gaat verdienen en dus iets meer zal overhouden op het einde van de maand. Voor velen van ons is het dan wel een droom, maar veel mensen hebben absoluut geen idee hoe ze dit onderwerp op een goede manier aan hun baas kunnen brengen.

Geen paniek, daarom lees je waarschijnlijk dit artikel. We nemen je mee door de stappen voor succesvolle loonsverhoging.

Tips die mensen vergeten

Zorg dat je weet wat jouw baan inhoudt. Dit klinkt al snel als een nobrainer maar het zou je verbazen hoeveel mensen stiekem niet helemaal 100% weten wat hun baan inhoudt en wat de bijbehorende verantwoordelijkheden zijn.

Wat ook zo’n typische stap is die veel mensen vaak niet benadrukken, is hoeveel je waard bent binnen het bedrijf. Vergeet niet dat ervaring en expertise extra meetellen. Het is ook handig om je salaris te vergelijken met collega’s uit andere plekken. Misschien kan je elders wel veel meer verdienen.

Play it smart

Toon de wil voor meer verantwoordelijkheid. Dit geeft het signaal aan je baas dat je klaar bent voor een nieuwe uitdaging. Hierdoor zal hij je ambities sneller serieus nemen, en loonsverhoging niet snel afschuiven.

Als laatste tip moet je zorgen dat je flexibel bent! Wees niet te koppig als het uiteindelijk op onderhandelen aankomt. Als je tijdens het gesprek met je baas hem al zover krijgt dat je gaat onderhandelen over een mogelijke payraise, wees dan niet te koppig! Dat je überhaupt je baas zover hebt gekregen is al een pluspunt.

tcoc

You May Also Like

Laat de zon maar komen!

Niet dat je ze in België bijzonder veel nodig hebt, maar met een zonnig ...

De kleurrijke stappers van Shoelia

Kleurrijke figuren, zo zou je de Whatmatters redactie wel kunnen omschrijven. En kleurrijke figuren, ...

Six Edges mikt op de stedelijke creatieveling

Belgische labels, daar hebben we er ondertussen al een heel aantal van gebracht. Terecht, ...

Hosting door Fraai