Wil jij loonsverhoging? Dit zijn de stappen voor instant succes

Loonsverhoging is prioriteit bij de meeste werknemers. Het is altijd erg fijn om te weten dat je nét wat extra gaat verdienen en dus iets meer zal overhouden op het einde van de maand. Voor velen van ons is het dan wel een droom, maar veel mensen hebben absoluut geen idee hoe ze dit onderwerp op een goede manier aan hun baas kunnen brengen.

Geen paniek, daarom lees je waarschijnlijk dit artikel. We nemen je mee door de stappen voor succesvolle loonsverhoging.

Tips die mensen vergeten

Zorg dat je weet wat jouw baan inhoudt. Dit klinkt al snel als een nobrainer maar het zou je verbazen hoeveel mensen stiekem niet helemaal 100% weten wat hun baan inhoudt en wat de bijbehorende verantwoordelijkheden zijn.

Wat ook zo’n typische stap is die veel mensen vaak niet benadrukken, is hoeveel je waard bent binnen het bedrijf. Vergeet niet dat ervaring en expertise extra meetellen. Het is ook handig om je salaris te vergelijken met collega’s uit andere plekken. Misschien kan je elders wel veel meer verdienen.

Play it smart

Toon de wil voor meer verantwoordelijkheid. Dit geeft het signaal aan je baas dat je klaar bent voor een nieuwe uitdaging. Hierdoor zal hij je ambities sneller serieus nemen, en loonsverhoging niet snel afschuiven.

Als laatste tip moet je zorgen dat je flexibel bent! Wees niet te koppig als het uiteindelijk op onderhandelen aankomt. Als je tijdens het gesprek met je baas hem al zover krijgt dat je gaat onderhandelen over een mogelijke payraise, wees dan niet te koppig! Dat je überhaupt je baas zover hebt gekregen is al een pluspunt.

You May Also Like

Bangelijk basic

Het sneakermerk Common Projects is er eentje dat al even meegaat. Sinds 2004 brengen ...

Whatmatters Real Estate: Ghost House in Warwickshire

Griezelig strak en stijlvol Wanneer architectuur ook kunst kan worden. Dat moeten de heren ...

#freethenipple: tepels als protest!

Voor tepels rond, groot, klein of fijn moet je bij Whatmatters zijn. Zeker in ...

Hosting door Fraai