Whatmatters VS Camper Chef Bart VI: Ontbijten met wereldberoemde illusionist Murray Sawchuck

A magical Breakfast With Murray Sawchuck

Met 24 awards, 25 magic shows per maand als headliner op de strip in Las Vegas én de title ‘World Champion’ hebben we een grote magische vis aan de haak vandaag. Met meer dan een miljard views op YouTube staat Murray in 2019 met stip op nummer 1 wat funny magic videos betreft en zijn ‘ding’ is politieagenten voor de gek houden met zijn zotte tricks. Met bijna 1,3 miljoen subscribers is zijn visibiliteit de nieuwe online media niet niks en dat maakt dat fans het smaken, dat is een pak!

Ik ontmoet Murray in zijn prachtig huis in Las Vegas temidden van mooie water partijen en een onvoorstelbaar coole tuin die hij zelf heeft aangelegd. Ik zie een jacuzzi, prachtige exotische planten, een oude houten tafel die gegarandeerd de grote sterren der aarde heeft ontvangen en nog zoveel meer. Een tafel met meerdere verhalen volgens Murray. In het midden van de tuin staat een massieve fireplace, of is dat een pizzaoven? Whaaw, gemaakt in steen en cement. Zoals het hoort maar met de magical touch van Murray blijkt. Heb je die zelf gemaakt? “Ow yeah Bart, this entire backyard, everything you see, I build it”

We lopen verder en daar ligt een golf court, klein maar voldoende om te oefenen en je golf-skills bij te werken. Murray is een man van vele ervaringen en onvoorstelbaar veel vriendschappen.

Zijn passie is uiteraard tuinieren maar vooral het verzamelen van Hollywood memorabilia. Hij leidt me door zijn huis en ik val van de ene verbazing in de andere. Met geen pen te beschrijven hoeveel movieprops hij heeft. Murray zoekt naar unieke stukken van zijn idolen. Ik zie een hemd van Jerry Lewis, een prachtige kristallen lamp die ooit in de suite en kleedkamer van Frank Sinatra hing in het Riviera Casino. Alles wat Murray koopt komt rechtstreeks uit persoonlijke collecties.

Handtekening van de groten der aarde sieren de muren in zijn living room. Jimmy Stewart, Lucile Ball, Phyllis Dillen, Britney Spears, een prachtige reiskofferset van niemand minder dan Debbie Reynolds. Het staat allemaal te pronken in zjn huis, en… de list goes on and on. In de keuken staat een soort van ronde tafel met een prachtige rode zetel die uit de Dunes Hotel Showroom komt. “Wel, die booth heb ik gekocht in een auction hier in  Vegas, als die booth kon spreken…

Het recept dat we vandaag maken als ontbijt is ‘birds nest’, een eenvoudige boterham gebakken in de pan, met boter en een eitje er in. Geen olive oil. Olive oil is iets van nu, vroeger bakten we met boter en ik hou me vast aan die traditionele techniek. Het herinnert me aan mijn jeugd en dat is de smaakmaker denk ik. Murray‘s favoriete gerecht dat zijn moeder hem geleerd heeft. Het recept komt uit de UK en heeft via zijn moeder ook nog eens Schotse roots. Je gaat het sowieso terugvinden in mijn kookboek waar ik het een extra touch geef met met gebakken spek en een avocado paste op basis van crunchy bacon.

Murray maakt het regelmatig en denkt terug aan de tijd toen hij zeven jaar jong was en zijn eerste magic doos kreeg van van zijn nonkel en tante, de Siegfried and Roy Pocket Magic box. “Er schiet uiteraard niets van over maar dat is ok. Het heeft dertig jaar geduurd Bart maar vorige week heb ik een originele pocketbox gekocht via eBay. 15 bucks. Het gelukkigste moment in mijn carrière.” aldus de magische kerel. “It was just a matter of time to find it. Deze box is in perfecte staat en is uiteraard mijn nummer 1 collectible”.

Het was het begin van een carrière die ondertussen 30 jaar groeiende is. Zijn eerste dollars die hij verdiende met zijn eerste magic show was op 11-jarige leeftijd.

Zijn eerste Europese magic show was…in Brussel! Zijn favoriete herinnering aan Europa was, buiten de uitverkochte show in Brussel, het mondaine Monte Carlo. Werkelijk magisch maar ook als we er over praten, “Le Plus Grand Cabaret de Monde” in Parijs. Toch wel onvergetelijk als jonge knaap. Murray is een man van de wereld, dat staat vast.

Murray is geboren in Burnaby Canada en heeft zijn nieuwe thuisbasis gevonden in Las Vegas Nevada. De grote doorbraak is er in 2010 gekomen via de wereldberoemde tv-show ‘America‘s Got Talent’ waar hij via de publieke stemmen en vooral Sharon Osborne het schopte tot de halve finale.

Het begin van meerdere TV)shows en programma‘s waar je Murray in ziet. Van Pawn Stars tot Reno 911, Celebrity Blind Date, War Of The Worlds 2, NBC ‘s Last Comic Standing, enz.

Murray speelt 25 shows per maand in de Tropicana na enkele jaren te hebben vertoefd in Planet Hollywood als lead magician. Zijn shows zijn hilarisch. Hij heeft de magische klik gevonden tussen goochel tricks en de funny twist.

Wie is je favoriete voorbeeld Murray? “Gosh, I would say Cardini. Brings us back to the early 1900 ‘s. I think he is the best.”

Wat is je droom? “Mijn eigen TV-show die ik wereldwijd kan producen. Ik wil dat het fun is, ik hou er van om mensen mee te nemen op een korte wilde ride, we pitchen veel pilots aan de tv networks maar een serie op Netflix. Ja, dat zie ik wel zitten.

Facts

Auto: 2009 Dodge Challenger
Waarde: $60,000
Hobbies: Gardening – collecting magic related Hollywood memorabilia – collecting classic cars. I got a couple, Corvette, and my first Nissan Pick up Truck
Age: 38
Pets: Kahlua, Bailey and Smudge, Danni ‘s black cat Kitten
Girlfriend: Danni
Favorite dinner meal: Beef Wellington. I’ve got no idea to make it but you can make it Bart
Red or white wine: White, Chardonnay
Goal to achieve: Have my own TV-show. Talking to everybody, it never ends
Favorite travel destination: Monte Carlo & Santorini Griekenland
Favoriete song: Stevie Wonder – Superstition. I saw him live here in Vegas, he is a legend.
Favorite quote: By James Dean. “Live like you would die tomorrow”
Short term plan: Well, maybe film a funny magic episode with you Bart. Where both of us do something funny with donuts and a police officer. Let me think about a scenario.

Thanks to @steepedcoffee for the magical submergable coffeebags andmcoffee cups

Bij het naar buiten gaan krijg ik van Murray een persoonlijke coffeetas die je zit in de foto ‘s. Ja, dit is het! Het begin van mijn nieuwe hobby, het verzamelen van coffeecups 🙂

De Connections connection:

BURNABY HAS SOMETHING FOR EVERYONE

Welcome to the perfect destination for anyone who loves getting out, going places and doing stuff

Here are eight little conversation pieces about Burnaby—and every one of them is a certified true fact:

  1. Burnaby is the 3rd largest city in British Columbia (after Vancouver and Surrey), with a population of approximately 223,000.
  2. The city was named after Robert Burnaby who had explored the region around Burnaby Lake in 1859. A merchant and businessman, Robert Burnaby was active in a variety of community affairs and helped develop much of the west coast.
  3. Famous Burnaby locals include: singer Michael Buble, actor Michael J. Fox, NHL Hall of Famer Joe Sakic, and national soccer team player Christine Sinclair. Murray Sawchuck, the world famous magician was born and raised here. He currently resides in Las Vegas Nevada.
  4. Burnaby’s official flower is the rhododendron.
  5. Burnaby’s ‘Sister Cities’ are Kushiro Japan, Mesa, Arizona, Hwaseong, Korea and Zhongshan City, China.
  6. Burnaby’s Simon Fraser University is the only Canadian university competing in the National Collegiate Athletic Association (NCAA).
  7. Burnaby’s ratio of parkland to residents is one of the highest in North America. 25% of Burnaby’s land is designated as parks and open space (the city has over 200 parks!)
  8. Installed in 1956 in what is now known as The Heights shopping district, Helen ‘the Swinging Girl” neon sign was approved as a civic heritage landmark in 2010. The landmark is known as one of the best examples of kinetic neon art in North America and is included as a destination on local neon tours.

Credits: Lou Cops

tcoc

You May Also Like

4 brute series die hij moet zien!

Mannen, hoe graag ze ook kijkt naar ‘Jani gaat…’, ‘Zo Man zo Vrouw’, ‘Gossip ...

Kleine superheld gaat next level met Fortnite-dansvideo (Video)

Wat een baas(je) We moeten eerlijk zijn…we snapten het concept Fortnite niet echt. Een ...

Hosting door Fraai