Volvo zegt vaarwel tegen te snel rijden

Komt er nog een Zweed in?

Vanaf 2020 is het mogelijk gedaan met te snel rijden. Europa heeft namelijk beslist te onderzoeken of er geen wetsvoorstel kan ingediend worden dat een nieuwe auto vanaf dan verplicht een begrenzer moet bezitten die aan de hand van het GPS-signaal kan ingrijpen wanneer je te snel rijdt.

Maar daarop willen de Zweden niet op wachten. Hoewel de publieke opinie niet echt schreeuwt om deze begrenzers gaat Volvo voorop in de vooruit-, of is het achteruitgang. Zo gaan ze standaard een begrenzer van 180 km/u in al hun wagens plaatsen.

Ok, realistisch gezien en met een maximumsnelheid van 120 op onze Belgische wegen te verantwoorden. Dat is ook de insteek van Volvo en hun ‘Vision 2020’ waar ze als doel hebben geen zwaargewonden, laat staan doden te hebben in een Volvo. Daar ze met hun veiligheidssnufjes alles al in het werk hebben gesteld dit zoveel mogelijk te voorkomen, leggen ze nu de bal in het kamp van de laatste in lijn die er nog iets aan kan doen, de bestuurder.

Slagen ze in deze opzet, gaan ze verder met andere evoluties, afleiding en vergiftiging. Na ongevallen de twee andere grootste doodsoorzaken van auto’s. Nobel, ja! Realistisch, Nee! En willen we dat? 50% van de redactie rijdt nu met een Volvo. Of dat in de toekomst nog zo gaat zijn, laten we even in het midden.

Cover: Volvo

You May Also Like

Met 2 in stijl op de fiest: REVO bike

Meestal peddelen we met het stadsfietsje door Antwerpen, momenteel de snelste manier om in ...

Zo ziet een werkdag eruit bij Porsche

Ze zeggen wel eens dat een man met een Porsche met zijn wagen de ...

De Mercedes-AMG GT C Coupé 'Edition 50'

Nu zijn er wel meer fijne wagens, maar met een Mercedes-AMG kan je ons ...

Hosting door Fraai