Verrassing van formaat bij Ferrari: F8 Tributo stuurt F488 GTB op pensioen

Dat is snel…

Van een verrassing van formaat gesproken. Daar waar de F488 GTB in onze ogen nog niet zolang meeging, is de opvolger al gekend. De 488 was trouwens de eerste Ferrari met middenmotor na de iconische F40 met een turbomotor. Hij had een 3,9 liter V8 met twee Twin-Scroll IHI turbo’s en was bij lancering veruit de snelst reagerende turbomotor ter wereld. In 2016 en 2017 is het F154 motorblok zelfs uitgeroepen tot Engine of the Year. Maar daar nemen ze in Maranello geen genoegen mee…het mag nog net ietsje meer zijn.

De onverwachte opvolger en goedkoopste in de reeks nieuwe Ferrari’s na de Portofino heet F8 Tributo en komt met de krachtigste V8 die het steigerend paard ooit in een productiewagen heeft gestoken. De 3,9 liter-V8 mét drukvoeding lanceert met één voet op het gaspedaal 720 paardjes en een koppel van 770 Nm oftewel net dezelfde cijfers als de grote concurrent en verdomde Brit, McLaren 720S, die nagenoeg ook dezelfde referenties kan neerleggen in een spurtje naar 100, 2,9 seconden om precies te zijn. Qua topsnelheid doe je op een uur helaas 1 kilometer minder, namelijk 340. Of om het in zijn perspectief te zetten…een afstand die je na een uur aan volle topsnelheid overbrugt in minder dan 10 seconden.

Goed nieuws voor potentiële klanten en Ferrari-maagden, de remschijven zijn niet groter maar worden beter gekoeld zodat ze efficiënter werken. Ook zijn de Ferrari Dynamic Enhancer (mét Race-modus) en Side Slip Angle Control verbeterd, waardoor ook minder ervaren rijders de auto wat dichter tegen de limiet kunnen brengen zonder al teveel kans op brokken.

Prijzen zijn nog niet gekend maar verwacht wordt dat ze standaard al aftikken op een kleine 250.000 Euro of wat dacht je, net onder die van de McLaren 720.

 

You May Also Like

Een sleurhut op het water! The Sealander

Goed nieuws voor onze Nederlandse vrienden. Zelf zijn we geen fan van die honderden ...

Deze brute Harley-Davidson rijdt op…batterijen (Video)

De Hells Angels, Outlaws, Bandidos en Satudarahs van deze wereld waren nog nooit zo ...

Unieke Lamborghini kan van u zijn!

Nummer 1/1 Om maar te zeggen, een pièce unique, deze Lamborghini Concept S. Hij ...

Hosting door Fraai