Vergeet Mustang en Jaguar, hier is de GFG Kangaroo

Wat een beestenboel…

Dat wagens wel eens een naam van een beest krijgen is niet nieuw, denk maar aan Jaguar, Mustang,… . Meestal ook een vereenzelviging met het beest waar kracht, snelheid,…in het DNA van zowel de wagen als beest zit. Wat we van deze Kangaroo moeten denken, weten we niet? Omdat hij ver springt? Wie zal het zeggen…

De heren van GFG dus… Zij presenteerden op het Autosalon van Genève een hypercar die ook op het terrein en ‘The Outback’ zijn weg vindt. Met zijn 483 elektrische pk’s en 600Nm schiet hij van nul naar 100 in 3,8 seconden. Een volle batterij moet in staat zijn pas na 450 stil te vallen. Tesla is gewaarschuwd.

Nog een belangrijk gegeven zijn zijn terreincapaciteiten. Waar hij op de gewone weg 14cm van het asfalt ligt, kan hij z’n bodemvrijheid opdrijven tot 26cm, meer dan de meeste terreinwagens. Verder is er op gewicht bespaard door te werken met carbon, op de spatborden na, die zijn, en dat is geen slecht idee als je offroad gaat, vervangen door polycarbonaat.

Verder heeft hij twee camera’s op het dak. Zo zou hij in staat zijn om zelfs autonoom te rijden. Wij zijn alvast benieuwd of deze spring-in-‘t-veld er effectief gaat komen.

You May Also Like

Supermarkt Lidl gaat nu ook BMW's verkopen

Vergeet Carrefour, Delhaize of Colruyt…wij zijn nog meer dan ooit fan geworden van Lidl. ...

Eerste beelden nieuwe Land Rover Defender gelost

De opvolging voor het icoon staat klaar… Helemaal krijgen we de nieuwe purist niet ...

Whatmatters Occasietip van de week: Mercedes CLA 180 Shooting Brake (€27.499)

Wat nu? Het Autosalon is voorbij… Het autosalon is afgelopen en ook wij waren ...

Hosting door Fraai