Rhumaa: kleurrijke, eerlijke en duurzame fashion

Op zoek naar een modemerk, zonder dat je met blozende kaken moet staan omdat ze wereld om zeep helpen? Dan zit je gebeiteld bij het Nederlandse Rhumaa. Zij produceren fair trade en slagen er ook nog eens in modieuze stukken op de wereld los te laten!

Zuid-Afrikaanse inspiratie

Ben je wel voor drukke prints, dan zal dit label je zeker en vast bevallen. Ze geven immers Zuid-Afrikaanse kunstenaars de kans om hun fantasie bot te vieren. Elk seizoen worden er andere kunstenaars geselecteerd die hun gang mogen gaan. De inspiratie mag dan uit Zuid-Afrika komen, de productie gebeurt in kleine Portugese ateliers. Hier komen geen kinderhandjes aan te pas!

De naam Rhumaa komt uit de Xhosa-taal, één van de elf officiële talen in Zuid-Afrika. Het betekent: een nieuw begin. Een ander synoniem voor Rhumaa is communiceren. Het verwijst dus naar een nieuw begin voor de artiesten waar het label mee samenwerkt én naar de verhalen van de artiesten waarmee wordt samengewerkt.

Ben je op zoek naar elegante, eerlijke en duurzame kleding, dan is dit merk zeker het overwegen waard. Zeker omdat er meer dan waarschijnlijk ook andere culturen hun eigen collectie zullen krijgen.

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

MUSKETON: Als beren Cara Pils drinken

Wat doe je als succesvol grafisch bureau/illustrator als je verdrinkt in de leuke illustraties ...

Een zekerheid…Nike komt met nieuwe modellen Air Force 1

“The test of time is not a model of monotony but, rather, an exercise ...

Hosting door Fraai