Rhumaa: kleurrijke, eerlijke en duurzame fashion

Op zoek naar een modemerk, zonder dat je met blozende kaken moet staan omdat ze wereld om zeep helpen? Dan zit je gebeiteld bij het Nederlandse Rhumaa. Zij produceren fair trade en slagen er ook nog eens in modieuze stukken op de wereld los te laten!

Zuid-Afrikaanse inspiratie

Ben je wel voor drukke prints, dan zal dit label je zeker en vast bevallen. Ze geven immers Zuid-Afrikaanse kunstenaars de kans om hun fantasie bot te vieren. Elk seizoen worden er andere kunstenaars geselecteerd die hun gang mogen gaan. De inspiratie mag dan uit Zuid-Afrika komen, de productie gebeurt in kleine Portugese ateliers. Hier komen geen kinderhandjes aan te pas!

De naam Rhumaa komt uit de Xhosa-taal, één van de elf officiële talen in Zuid-Afrika. Het betekent: een nieuw begin. Een ander synoniem voor Rhumaa is communiceren. Het verwijst dus naar een nieuw begin voor de artiesten waar het label mee samenwerkt én naar de verhalen van de artiesten waarmee wordt samengewerkt.

Ben je op zoek naar elegante, eerlijke en duurzame kleding, dan is dit merk zeker het overwegen waard. Zeker omdat er meer dan waarschijnlijk ook andere culturen hun eigen collectie zullen krijgen.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

De urban cycle chique van Bicyclette

Dat fietsen hip is en zeker de kledij bewijzen de labels die uitpakken met ...

Made for walking in style

Op maandag, mogen de meeste van onze lezers weer aan de slag voor hun ...

Waarom de advertenties van Calvin Klein mannen boeien?

Even terug naar 14 februari dit jaar. Bij gebrek aan inspiratie voor Valentijn heeft ...

Hosting door Fraai