Review: Devolo Magic 2 – razendsnel internet bij je thuis

Ongetwijfeld ben je er ook al mee geconfronteerd: een slechte wifiverbinding. Regelrecht een drama, zeker als je het thuis hebt. Er zijn tal van redenen waarom je een slechte verbinding kunt hebben, maar vaak is het feit dat je ver van de plek zit waar de modem hangt, de belangrijkste. Gelukkig zijn er daar oplossingen voor. Wij gingen aan de slag met de Devolo Magic 2 Multiroom kit. Eens kijken of we wat meer snelheid konden maken …

Installatie

Eerlijk, het installeren is een fluitje van een cent. Zeker omdat in het boekje alles stap per stap en in het Nederlands wordt uitgelegd. Dit hebben we al heel ander meegemaakt. Niet dat we geen Engels kunnen, maar als het enkel Pools is, moeten we passen. Binnen de 10 minuten ben je aan de slag, anders moet je echt wel in een paleis wonen en kilometers moeten afleggen om bij een stopcontact te komen. Installeer de Devolo cockpit software en vervolgens de app ‘Devolo Home Network’ op je smartphone en je bent er helemaal klaar voor.

De specificaties

Omdat de Magic wifi-adapters het signaal versterken, beschik je over maar liefst 2400 Mbps. Geloof me maar, dat is snel. Films streamen en grote bestanden downloaden vormt geen enkel probleem. Met de 2 extra netwerkaansluitingen beschik je in elke ruimte in huis over snel internet. Hoewel mijn appartement groot is, is het ook geen paleis. Toch was mijn verbinding in de woonkamer zonder de Magic wifi-adapters, merkelijk trager dan zonder. Dit terwijl er toch echt maar een meter of 12 zit, tussen het punt waar de wifi binnenkomt en waar ik zat. Meer dan het elektriciteitsnet heb je bovendien niet nodig. Bovendien werkte dit beestje perfect met Proximus, dus ik neem aan dat Telenet ook geen probleem mag vormen.

Wat is mesh wifi?

De Devolo Magic 2 maakt gebruik van mesh, maar wat is dit nu eigenlijk? Het is een innovatieve manier om een draadloos communicatiesignaal over een locatie te spreiden. Mesh maakt gebruik van een diametraal andere aanpak dan het huidige routersysteem. Een traditionele router dirigeert je wifi-signaal vanuit één plaats. Bij een mesh-configuratie werk je met een gedecentraliseerd systeem dat uit verschillende zendpunten bestaat die gelijkwaardig zijn. De manier waarop een mesh-router met het internet communiceert, verandert niet ten opzichte van het huidige systeem. Er zijn in principe geen veranderingen aan je bekabeling nodig om van mesh gebruik te maken.

Best betaalbaar

Frustreer jij je aan traag internet in sommige kamers, dan is de Devolo Magic 2 ongetwijfeld de investering waard. Voor 199,90 euro haal je de starterskit in huis. Natuurlijk is het een investering, maar me frustreren aan traag internet vind ik alvast een stuk erger. Weet trouwens dat je ook steeds bijkomende adapters kan aankopen, moest je er meer nodig hebben dan 2.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

The Sky is the Limit: BMW M850i Night Sky Individual

Letterlijk en figuurlijk!  Gisterennacht werd de M850i Night Sky Individual voorgesteld. Niet toevallig de nacht ...

Design voor avonturiers…Mister C. test de LamZac

Je hebt zo van die dagen dat je brein er niet geheel bij is ...

Met deze 5 tips weet je of die Rolex écht is!

Mocht je willen investeren in een échte Rolex, let dan goed op! Noem één ...

Hosting door Fraai