Porsche viert 50 jaar ‘917’ met nieuwe hypercar

Abraham zien…

50 jaar…dan wordt er wel eens een pop met een baard in je voortuin geplaatst. Abraham zien is dan ook een uitdrukking die wordt gebezigd bij het bereiken van de 50-jarige leeftijd. Behalve bij Porsche dan…

Als ze daar 50 kaarsjes op de verjaardagstaart uitblazen, doen ze dat gewoon met een nieuw model. Zo heeft de Duitse constructeur er alles aan gedaan om het allereerste exemplaar van de 917 weer in zijn originele staat te zetten. Een restauratieproject om ‘U’ tegen te zeggen. En ze hadden de nieuwste technieken nodig want niet alle onderdelen konden herbruikt worden. Een 3D-printer die aan de hand van historisch archiefmateriaal de juiste onderdelen tot op de millimeter printte, zorgde ervoor dat de wagen in nieuwstaat werd afgeleverd.

Maar er is nog meer. Niet alleen restaureerden ze het eerste exemplaar, ze maakten ook een nieuwe en plaatsten hem in een nieuw jasje. Technische details zijn er voorlopig niet maar dat hij ongetwijfeld snel en niet goedkoop is, kunnen we je nu al vertellen.

tcoc

You May Also Like

Twee mooie meiden, een kort kleedje en een Lamborghini maken deze zonnige dag goed!

Pranks…YouTube staat er vol van. Notoir pestkoppen wij zijn zouden we er misschien ook ...

Bruter dan bruut…de Chevrolet Camaro 1LE ZL1

Welke Muscle Car zouden we graag eens op de staart trappen? We zijn er nog ...

Hoe zou het zijn met 'Pimp my Ride' West Coast Customs?

Wij houden wel van wagens die een streep rubber achterlaten op het asfalt, de ...

Hosting door Fraai