Met zijn allen aan de kimchi

De nieuwste foodtrends? Bring them on! Bijgevolg zitten we op de Whatmatters redactie met zijn allen al een week aan de kimchi. Say what?

Kimchi mag in Europa en zeker in ons landje dan betrekkelijk nieuw zijn, in Azië zijn ze er al sinds de 12de eeuw wild van. Gefermenteerde kool en kruiden vormen de basis van deze gezonde voeding. De geur is verschrikkelijk, maar het spul past wonderwel bij burgers en vis.

Wat heb je nodig voor het maken van kimchi?

Neem alvast Kimchi Chinese kool, zout, rode pepers, knoflook, ui en vis en de nodige weckpotten bij de hand. Vervolgens is het fermenteren geblazen.

Kimchi zou één van de 5 gezondste gerechten zijn ter wereld, dat is alleen al een reden om er de verschrikkelijke geur bij te nemen. Het zit vol vezels, vitamines en calcium. Kimchi zou ook je cholesterol onder controle houden.

Waar je Kimchi kan proeven? Wel probeer het Korean Restaurant op de Leuvensesteenweg in Tervuren eens.

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Ginderella: (on)kruid in je gin

Assepoester heeft er weinig mee te maken vermoeden we, maar GINDERELLA wist ons alvast ...

Gin met een mijnverleden: Black Mountains Gin

Belgische gins, we zien het bij Whatmatters als onze missie, ze jullie stuk voor ...

Een peer op je muil van Stookolie 010

In het weekend mag de alcohol toch net wat pittiger nee? Kan je wel ...

Hosting door Fraai