Met zijn allen aan de kimchi

De nieuwste foodtrends? Bring them on! Bijgevolg zitten we op de Whatmatters redactie met zijn allen al een week aan de kimchi. Say what?

Kimchi mag in Europa en zeker in ons landje dan betrekkelijk nieuw zijn, in Azië zijn ze er al sinds de 12de eeuw wild van. Gefermenteerde kool en kruiden vormen de basis van deze gezonde voeding. De geur is verschrikkelijk, maar het spul past wonderwel bij burgers en vis.

Wat heb je nodig voor het maken van kimchi?

Neem alvast Kimchi Chinese kool, zout, rode pepers, knoflook, ui en vis en de nodige weckpotten bij de hand. Vervolgens is het fermenteren geblazen.

Kimchi zou één van de 5 gezondste gerechten zijn ter wereld, dat is alleen al een reden om er de verschrikkelijke geur bij te nemen. Het zit vol vezels, vitamines en calcium. Kimchi zou ook je cholesterol onder controle houden.

Waar je Kimchi kan proeven? Wel probeer het Korean Restaurant op de Leuvensesteenweg in Tervuren eens.

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Ontbijttip? FOODBAR CORDOBA

Ontbijttip Ontbijten, lunchen of dineren, de Whatmatters redactie doet niet liever. Legendarisch zijn de ...

Seefbier en Bootjesbier komen naar Antwerpen. Een nieuwe brouwerij op 't Eilandje!

Zo heel veel Antwerpse brouwerijen resten er ons niet meer. We hebben natuurlijk Brouwerij ...

Wijn op maat bij de Taste Club

Er gaat weinig boven een gloed was wijn. Nu zijn we bij Whatmatters redelijk ...

Hosting door Fraai