Met knapperd Klaartje overschrijden we graag grenzen

Letterlijk en figuurlijk overschrijden we vandaag grenzen. Letterlijk omdat we ons Belgenlandje vandaag verlaten en richting de grote, zowaar niet de grootste havenstad in Europa varen, Rotterdam. En figuurlijk? Wél…deze knapperd houdt er wel van grenzen af te tasten en ze soms gewoon te overschrijden. Wij werden getriggerd en wilden er gewoon veel meer over weten en zochten de ravissante Nederlandse schoonheid met het hart op de tong even op…

Dag Klaartje, vertel eens wat meer over jezelf?
Mijn naam is Klaartje, mensen die mij voor het eerst zien zijn gefascineerd door een aantal dingen: sterke persoonlijkheid, sprekende ogen en een grote mond. Mensen die mij goed kennen zullen echter iets heel anders zien: een lief meisje dat onzeker is en erkenning nodig heeft, uit die sprekende ogen komt niet alleen kracht – ze stralen vooral loyaliteit uit. In mijn karakter zit enerzijds een heel zwart-wit kantje en aan de andere kant een hele kleurige zijde. Het is bij mij of wel of niet, onduidelijkheid is voor mij stressvol en zal ik altijd uit de weg proberen te gaan. Grenzen zoek ik graag op, ga er vaak zelfs overheen. Ik probeer alles wat ik zie en ben daarin vaak rupsje nooit genoeg.

Geen grijze muis dus. Wij hebben je ontdekt op Instagram, hoeveel tijd spendeer je op hierop en wat wil je ermee bereiken?
De tijd die ik aan Instagram spendeer wisselt nog al. Sommige dagen post ik alles dat ik doe op mijn Instastory en reageer ik op alle leuke foto’s die ik zie en andere dagen ben ik het stiekem zat en kijk ik bijna niet. Maar gemiddeld gezien en het bewerken van de foto’s en het bedenken van de captions meegerekend, dan spendeer ik toch zeker wel 1 à 2 uur per dag aan Instagram…in het weekend vaak nog meer. Ik denk dat het maar goed is dat ik niet iedere dag meer post, dan zou ik mijn werk niet meer af krijgen! Haha!

Ah kijk, je hebt ook nog een baan…wat doe je nog en wat zijn jouw ambities?
Na mijn Masters Bestuurskunde en Publiek Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond te hebben ben ik aan de slag gegaan als consultant in de techniek. Een mega uitdagende baan! Waar ik op de lange termijn van droom, laat ik nog even in het midden. De ene keer zie ik mezelf echt de sales kant op gaan en andere dagen ga ik liever iets doen in het publieke domein. Leuk toch jezelf kunnen blijven verrassen?

Correct! Over verrassen gesproken…je verrast ons geregeld met een leuke foto en een leuke quote…wie neemt er jouw foto’s?
Een aantal van mijn vrienden en vriendinnetjes zijn geregeld slachtoffer van mijn Instagram leven. Sommige vinden het super leuk en doen het ook vanuit hun eigen fotografie hobby, daar ga ik dan echt een hele dag mee op pad. Maar ik weet bijvoorbeeld ook dat ik sommige andere echt niet hoef te vragen, zij weigeren en raken al geïrriteerd als ik een foto van de fles wil maken voordat ze mogen drinken.

Bij ons zou je snel moeten zijn want die fles is op voor je je iPhone of fototoestel kan nemen! Maar mocht je toch snel genoeg zijn, wat is voor jou de perfecte foto?
Een foto waarbij de vibes van de situatie duidelijk overkomen. Dat kan een foto zijn van mij op zondagochtend in bed waarbij je als kijker direct denkt: “Ah heerlijk zo een zondag waarop je de hele dag niks hoeft te doen en eigenlijk alleen maar hoeft te ontspannen.” Maar dat kan ook een foto zijn in Rotterdam waar je de lichtjes ziet en je het gevoel van een onstuimig stadsleven krijgt. Verder vind ik foto’s die iets mysterieus hebben, een mooie kleurencombinatie laten zien of een mooie backdrop hebben altijd mooi.

Goede tips! Heb je trouwens nog tips voor beginnende bloggers/vloggers/influencers?
In het begin ben ik vooral gegroeid door iedere ochtend op dezelfde tijd te posten met altijd weer een motiverende tekst. Ik merkte dat steeds meer mensen mijn foto als onderdeel van hun ochtendritueel gingen zien en ook echt betrokken raakte bij wat op dat moment speelde. Toentertijd studeerde ik nog en dan kreeg ik bijvoorbeeld berichten met daarin succeswensen voor mijn tentamen of advies voor na mijn studie. Toen reageerde ik echt op elk berichtje, dat heeft er wel voor gezorgd dat ik een aantal hele trouwe volgers heb. Tegenwoordig reageer ik niet meer op ieder bericht, ik zou het graag doen maar daar heb ik echt geen tijd meer voor helaas. Echte persoonlijke of unieke berichten en reacties – daar reageer ik nog zeker wel op!

Ah, we voelen ons vereerd dat je ons bericht beantwoord hebt dan! You made our day! Is dit een reden om je te volgen? Je als vast ochtendritueel zien? Of omdat…
Mijn account de juiste optelsom is van eerlijkheid, humor, arrogantie en kwetsbaarheid.

Bam! Een vrouw naar ons hart. Gooi er gelijk eens je favoriete quote bij?
“When someone says you can’t do it – do it twice and make pictures.” Het is lastig om een favoriet uit te kiezen. Maar eentje over foto’s maken ligt natuurlijk in lijn met Instagram, vandaar de keuze. Maar deze quote illustreert twee dingen voor mij: fuck what they say & do you. Ik merk dat het makkelijk is voor anderen om een oordeel te vormen over mij als persoon, mijn leven en mijn capaciteiten. Er zijn momenten dat ik dat echt heel erg lastig vind, vanuit die onzekerheid ga ik mee in hun twijfel en kruip ik het liefst onder de dekens. Maar andere momenten ben ik juist heel tegendraads en laat ik slechts bewust de dingen zien waar men makkelijk een oordeel over velt. Dat ik hard werk zien ze niet, dat ik het uitgeef dan weer wel. Dus ja, ik denk dat het goed is om af en toe letterlijk schijt te hebben aan wat de ander zegt en te laten zien wat jij denkt dat goed voelt. Of dat nou op een foto is of in real life. Uiteindelijk is er maar een persoon that really matters: YOU.

‘What’ really ‘matters’ is you! Over ons, Whatmatters, gesproken…wat weten weinig mensen over je, maar vertel je nu ons wel?
Dat ik een boek aan het schrijven ben! Ik schrijf een autobiografische roman. Een verhaal over liefde, drugs, haat en alles wat in het spectrum daar tussen zit. Het is niet iets dat ik zomaar laat lezen of deel met iedereen, maar echt een beetje voor mezelf wil houden. Eigenlijk gek, want het uiteindelijke doel is wel om het uit te geven.

Laat weten wanneer we naar de boekvoorstelling moeten komen! Voor we afsluiten…wat staat er nog allemaal op jouw bucket list?
Dan denk ik toch dat boek uitgeven!

Doen! We zijn alvast benieuwd! We blijven het zeker volgen en dat doen we zoals die 12K andere volgzame jongedames en heren op Instagram. Bedankt voor je tijd en alvast een karrenvracht aan succes gewenst! 

tcoc

You May Also Like

Dé festivaltrend die mannen boeit! Glittertieten!

Mannen, het festivalseizoen is afgetrapt en dan zoals je weet is dit voor sommige ...

Zweedse zangeres Tove Lo ging naakt tijdens Pukkelpop!

Moeten we Tove Lo nog voorstellen? Deze Zweedse singer-songwriter en popprinsesje van 29 die ...

Hosting door Fraai