Letterlijk en figuurlijk: Bier met Ballen!

Neen, we zijn niet met je kl*ten aan het spelen…

Heb je ooit wel eens een pint gedronken waarvan je dacht “hier is nu toch geen bal aan”? Heb je ooit eens een nieuw bier kunnen proeven waarbij je oordeel zonder twijfel “dat trekt op geen kloten” ging? In Denver nemen ze dergelijke opmerkingen nogal letterlijk zo blijkt, want de Wynkoop Brewing Company bracht een bier met ballen op de markt…letterlijk dan.

‘Rocky Mountain Oyster Stout’ begon voor de mannen van Wynkoop eigenlijk als slechte aprilgrap. “Laat ons eens wat stierenkloten in ons bier droppen, dat wordt gieren” moeten ze daar gedacht hebben. Was dat even los tegen de tanden toen onze Amerikaanse homeboys het blijkbaar wel konden smaken en ze bleven vragen naar het gerstenat op basis van testikels. 

Een beetje brouwerij kan onmogelijk de vraag van klanten negeren, maar aan de andere kant is het openlijk gaan toegeven dat ze diezelfde klanten eigenlijk bij hun spreekwoordelijk pietje hebben willen nemen ook niet echt ‘je dat’. Daarom besloten ze in Denver om de stout 1 keer per jaar in limited edition op de markt te brengen, een limited edition die steevast binnen de kortste keren is uitverkocht. 

Of het drinken van bier-met-ballen nu een tikkeltje gay is of niet, wie erin slaagt een sixpack van die stout te kunnen bemachtigen mag mij als nieuwe beste-maat verwelkomen.

 

You May Also Like

Whatmatters on Tour: Screamfest

Als rasechte West-Vlaming zweer ik zowat elke week dat ik nooit of te nimmer ...

Buffel gin: "To good to be a secret."

Dat de Whatmatters redacteur die dit stukje typt in zijn jeugdjaren een veelbelovend voetballertje ...

Een broertje en zusje voor World End's Rum

De beste rum ter wereld? Wel, wij zijn meer thuis in gin, maar als ...

Hosting door Fraai