Letterlijk en figuurlijk: Bier met Ballen!

Neen, we zijn niet met je kl*ten aan het spelen…

Heb je ooit wel eens een pint gedronken waarvan je dacht “hier is nu toch geen bal aan”? Heb je ooit eens een nieuw bier kunnen proeven waarbij je oordeel zonder twijfel “dat trekt op geen kloten” ging? In Denver nemen ze dergelijke opmerkingen nogal letterlijk zo blijkt, want de Wynkoop Brewing Company bracht een bier met ballen op de markt…letterlijk dan.

‘Rocky Mountain Oyster Stout’ begon voor de mannen van Wynkoop eigenlijk als slechte aprilgrap. “Laat ons eens wat stierenkloten in ons bier droppen, dat wordt gieren” moeten ze daar gedacht hebben. Was dat even los tegen de tanden toen onze Amerikaanse homeboys het blijkbaar wel konden smaken en ze bleven vragen naar het gerstenat op basis van testikels. 

Een beetje brouwerij kan onmogelijk de vraag van klanten negeren, maar aan de andere kant is het openlijk gaan toegeven dat ze diezelfde klanten eigenlijk bij hun spreekwoordelijk pietje hebben willen nemen ook niet echt ‘je dat’. Daarom besloten ze in Denver om de stout 1 keer per jaar in limited edition op de markt te brengen, een limited edition die steevast binnen de kortste keren is uitverkocht. 

Of het drinken van bier-met-ballen nu een tikkeltje gay is of niet, wie erin slaagt een sixpack van die stout te kunnen bemachtigen mag mij als nieuwe beste-maat verwelkomen.

 

tcoc

You May Also Like

Personaliseer je sterke drank!

Je eigen gin-, rum- of vodkalabel, maar geen zin om een hele distilleerderij of ...

Proef de Cohiba Atmosphere Club in Antwerpen!

Een exclusieve members club in Antwerpen van Cohiba? Eerlijk, we hadden er bij Whatmatters ...

Hosting door Fraai