Is deze Fisker nu al de grootste concurrent voor de Tesla Y?

De markt gaat los met elektrische SUV’s

Als er nog twijfel over zou bestaan…vanaf 2021 rollen de spierballen onder autoconstructeurs, met als inzet de beste, snelste en betaalbaarste elektrische SUV op de markt te hebben, die tegelijk ook een rijbereik kan neerzetten waar je tenminste een paar honderd kilometer mee kan bollen alvorens hem weer vol stroom te tanken.

Tesla liet nog maar net in zijn kaarten kijken met het Model Y en de concurrentie schiet met scherp terug. Zo is Fisker helemaal terug en komt het midden 2021 met een elektrische SUV die minder dan 40.000 dollar zal kosten, omgerekend zo’n 35.000 euro, én met de looks van de hedendaagse hypersport SUV’s.

Fisker, dat in een niet zo ver verleden al probeerde met de schitterende plug-inhybride Fisker Karma, ging op de fles maar dat weerhoudt de oprichter Henrik Fisker echter niet om het opnieuw te proberen. Nu gaat hij wel 100% elektrisch en de batterij van 80kWh zal één of twee motoren (in het laatste geval vierwielaandrijving) aandrijven voor minstens 450 kilometer.

Wij zijn alvast benieuwd naar de eerste echte foto’s…

 

You May Also Like

De Audi TT Clubsport Turbo: een geslaagde hommage!

Mogen wij de Audi TT nog altijd één van de meest onderschatte sportkarretjes vinden? ...

BMW 2-serie maakt zware klapper op Nürburgring

Dat liep niet geheel volgens plan Een M240i, laat duidelijk zijn dat dit na ...

Hosting door Fraai