Duurste drankjes ter wereld, trek je portemonnee maar open!

Als je echt zo rijk bent dat je geen idee hebt hoe je het moet spenderen, ga je het aan idiote en rare dingen uitgeven. De allerduurste drankjes ter wereld is een categorie die miljonairs en miljardairs altijd aantrekt. Het moet wel héél goed smaken mocht je de prijs willen betalen van deze drankjes. Om ons armoezaaiers nog wat armer te laten voelen zijn hieronder een paar van de  meest dure drankjes opgesomd mét, natuurlijk het meest interessante, de prijs!

VIEILLE BON SECOURS – €1.100

Op nummer 10 staat een bierfles van Belgische afkomst! We hebben het hier natuurlijk over een heerlijk drankje. Menig bekend onder de inwoners van dit prachtige land. De fles kost slechts 1.100 euro. Maar voor deze beste prijs krijgt de klant ook wat. Een 12-liter fles met bier dat minstens 10 jaar gerijpt is. We kunnen het hebben over de smaak van de drank, maar laten we eerlijk zijn we komen hier alleen voor de prijs.

PENFOLDS AMPOULE – $170,000

De duurste rode wijn op de markt. This is it. The best red wine money can buy. Er zijn maar 12 flessen van gemaakt, en tijdens het proeven van de wijn mag je vragen dat iemand uit het Penfolds-team aanwezig is. Dat noemen we pas service. Mag trouwens ook wel voor die prijs.

THE WINSTON COCKTAIL – $14,000

Voor een arme 14.000 dollar kan men genieten van de duurste cocktail op planeet Aarde. Meerdere dure dranken worden gebruikt voor het maken van deze parel. Wil je het eens drinken? Zorg dat je het op tijd bestelt. Er zijn ongeveer twee dagen nodig om alle ingrediënten te krijgen.

LEGACY BY ANGOSTURA – $25,000

Normaal gesproken is een drank erg duur vanwege de ingrediënten. Bij dit flesje rum is het verhaal toch iets anders. Er zijn weinig flesjes hiervan gemaakt wat het zo duur maakt. Niet een heel speciaal verhaal. Toch beetje jammer hè.

CHÂTEAU D’YQUEM – $130,000

Nog zo’n aanbieding is dit flesje wijn. De eigenaren claimen dat het meer dan 300 jaar gerijpt is. Volgens mensen die de wijn hebben geproefd, smaakt het naar vloeibare crème brûlée. Een vloeibaar dessert in een wijnglas mag dan ook wel wat kosten!

DIVA VODKA – $1,000,000

Ja dat las je goed. Sommige mensen zijn zo rijk of dom dat ze 1 miljoen euro uitgeven aan een fles wodka. De naam doet vermoeden dat het smaakt naar nepnagels, vieze lippenstift en goedkope make-up remover. Maar voor die prijs wordt jouw drank wél gefilterd door ijs, houtskool, en kostbare glimmende stenen. Dat maakt het allemaal wel waard toch? Niet?

TEQUILA LEY .925 – $3,500,000

Daar zijn we dan. Het allerduurste drankje op deze aardbol. En wie had gedacht dat het ook nog tequila is? Wees gerust, voor die prijs komt het in een fles met een ‘paar’ diamantjes. Het bijzondere is dat niemand eigenlijk precies weet hoe deze drank smaakt. Het is tot zover gelukkig ook nooit gekocht. Er bestaan blijkbaar toch nog een paar verstandige mensen.

 

Foto’s: Marketwatch, Luxury insider, Pixabay

tcoc

You May Also Like

10 quick wins naar succes

Snel successen boeken wie wil dat nu niet? Nu is succes sowieso relatief en ...

De Italiaanse flair van Maison D'Longueville

Heren, er gaat weinig boven strak in het pak. We mogen hier op Whatmatters ...

Hosting door Fraai