Dit is de Porsche Cayenne Coupé

Zat er iemand hierop te wachten?

Tuurlijk wel. Hoewel de meeste mensen niet echt warm lopen van een SUV coupé, zoals daar zijn BMW X6/X4, Mercedes GLE/GLC Coupé en Audi Q8,… gaan ze als zoete broodjes over de toonbank en dan kunnen de mannen van Porsche uiteraard niet achterblijven. Meer nog, ze claimen ineens dé referentie inzake sportiviteit neergezet te hebben met deze Porsche Cayenne Coupé. 

Ten opzichte van de standaard Cayenne is de daklijn van de Coupé 2 centimeter lager waardoor de voorruit daardoor ook wat vlakker staat. De nieuwe achterportieren en -schermen maken dat het geheel zo’n 1,8 cm breder is geworden… en breder…dat is synoniem voor sportiever.

Nog zo’n extra sportief elementje is de actieve spoiler. Een hebbedingetje waar Porsche nogal trots op is. De Porsche Cayenne Coupé heeft een vaste spoiler, en onderaan de achterruit een actieve. Vanaf  een snelheid van 90 km/u komt deze tot 135 mm omhoog en helpt zo de downforce op de achteras te verhogen.

Qua motorisatie kan je in het begin kiezen tussen de gekende 3.0-liter V6 met 340 pk of de 4.0 V8 Turbo met 550 pk. De eerste jaagt de vier wielen over het asfalt naar 100 km/u in 6,0 seconden (indien Sport Chrono-pakket) en stopt pas bij 243 km/u. De Turbo doet er slechts 3,9 seconden over en laat de ronkende motor pas stoppen bij 286 km/u. Verwacht wordt dat er uiteraard ook een S-versie en een Hybrid zullen komen.

 

You May Also Like

Deze McLaren bagageset maakt jouw GT helemaal af

Het zit em in de details Een supersportwagen waarmee je kan roodtrippen, dat is ...

De nieuwe Triumph Scrambler 1200

Voor een ritje met een deftige wagen mag je ons altijd wakker maken en ...

Deze 3 auto’s zijn met pensioen en zie je dit jaar niet meer terug

Welverdiend…of gewoon niet goed genoeg! Of wij nu al uitkijken naar ons pensioen? Gezien ...

Hosting door Fraai