Dit is de Porsche Cayenne Coupé

Zat er iemand hierop te wachten?

Tuurlijk wel. Hoewel de meeste mensen niet echt warm lopen van een SUV coupé, zoals daar zijn BMW X6/X4, Mercedes GLE/GLC Coupé en Audi Q8,… gaan ze als zoete broodjes over de toonbank en dan kunnen de mannen van Porsche uiteraard niet achterblijven. Meer nog, ze claimen ineens dé referentie inzake sportiviteit neergezet te hebben met deze Porsche Cayenne Coupé. 

Ten opzichte van de standaard Cayenne is de daklijn van de Coupé 2 centimeter lager waardoor de voorruit daardoor ook wat vlakker staat. De nieuwe achterportieren en -schermen maken dat het geheel zo’n 1,8 cm breder is geworden… en breder…dat is synoniem voor sportiever.

Nog zo’n extra sportief elementje is de actieve spoiler. Een hebbedingetje waar Porsche nogal trots op is. De Porsche Cayenne Coupé heeft een vaste spoiler, en onderaan de achterruit een actieve. Vanaf  een snelheid van 90 km/u komt deze tot 135 mm omhoog en helpt zo de downforce op de achteras te verhogen.

Qua motorisatie kan je in het begin kiezen tussen de gekende 3.0-liter V6 met 340 pk of de 4.0 V8 Turbo met 550 pk. De eerste jaagt de vier wielen over het asfalt naar 100 km/u in 6,0 seconden (indien Sport Chrono-pakket) en stopt pas bij 243 km/u. De Turbo doet er slechts 3,9 seconden over en laat de ronkende motor pas stoppen bij 286 km/u. Verwacht wordt dat er uiteraard ook een S-versie en een Hybrid zullen komen.

 

You May Also Like

Nieuwe Shelby is beste ooit

Een raspaard vol paarden Als je over een muscle car spreekt adem je in ...

Deze vakantievilla in Portugal met vintage Land Rover kan jij huren

Je hoeft in ieder geval geen auto meer te huren… Een volledig uitgeruste vakantievilla ...

Harley-Davidson zoekt stoere jongens

Twee weken ongeremd cruisen op een plaats naar keuze met daarbovenop 5000€ cash. Een ...

Hosting door Fraai