De ultieme showdown tussen alfamannetjes

Voor sommigen een bekende term, voor anderen wat minder. De ultieme confrontatie tussen vechters. Sommigen zouden zeggen dat die confrontatie zaterdagavond dronken in de kroeg is, anderen zullen zeggen dat het bij een gevecht van de UFC is. UFC staat voor Ultimate Fighting Championship. Voor mensen die nog steeds niet weten wat de UFC is, kom onder die steen vandaan. De UFC is de grootste mixed martial arts (MMA) organisatie ter wereld en grote gevechten van de organisatie worden uitgezonden in meerdere landen.

Tanden vliegen

Zoals eerder verteld, worden UFC gevechten gehouden volgens de regels van MMA. Zowel armen als benen mogen gebruikt worden om te vechten. Dit zorgt ervoor dat er soms hele harde klappen in gevechten vallen, met een bloederig partijtje tot gevolg. Nu dragen de vechters allemaal een bitje om hun tanden te beschermen, maar tijdens de allereerste gevechten van de UFC vlogen de tanden in het rond. Omdat de UFC gevechten meestal als bruut wordt bestempeld blijft het erg populair. Kampioenen in gewichtsklassen kunnen super bekend worden. Een goed voorbeeld hiervan is Conor McGregor. Een bekende UFC-kampioen die zijn mannetje staat en zijn tegenstanders verbaal uitscheldt. Dit maakt het voor sommigen des te beter als hij een paar flinke klappen op zijn neus krijgt. In Conor zijn woorden: “I just don’t give a FUCK!!’’

Holloway vs Poirier 2

De UFC heeft altijd fight night. Dit zijn korte gevechten tussen niet hele bekende vechters dus is het niet heel populair. Beetje tijdverspilling eigenlijk. Na een tijdje komt er weer een titelgevecht tussen de kampioen en een dappere uitdager. Het eerstvolgende titelgevecht is Holloway vs Poirier. Dit is het vervolg op hun vorige gevecht. Maar laten we eerlijk zijn, weinig mensen kennen deze vechters. Daarom zal het alleen echt superdruk worden als Conor McGregor of bijvoorbeeld light heavyweight kampioen Jon Jones weer in actie komen. Dit zijn de mannen waar je vrijdagavond met een biertje in je hand naar moet kijken! Deze mannen breken neuzen alsof het een sneetje boter is. Bloed gegarandeerd!

Foto’s: UFC Facebook
Cover: UFC

tcoc

You May Also Like

Preparing Snowbombing! Whatmatters ontmoet wereldsterren van Disciples!

Wij maken ons stilaan klaar voor een weekje ‘festivallen’ in een onuitgegeven setting. Snowbombing ...

Women Move Mountains

Het eindejaar is het moment voor feestelijkheden, lekker eten en geschenkjes. Maar ook om ...

Tanja Dexters opent dit weekend haar Flamingo Bar

Een nieuwe start… Dat Tanja een beetje op de dool was de afgelopen jaren ...

Hosting door Fraai