De gouden regels voor een succesvol Tinder profiel

Goden waren we. Uiteraard hebben we al een hele tijd geen Tinder profiel meer, maar jongen jongen jongen, wat waren we succesvol. Heb jij meer problemen om al is het een vis aan de haak te slaan op Tinder, dan hebben we alvast enkele tips voor je. Let wel, van ezels zijn nog nooit geen koerspaarden gemaakt, maar scoren op Tinder, zonder de boel te belazeren is voor iedereen mogelijk …

Tip 1 l Maak een goede eerste indruk, onmiddellijk

Tinder draait om goede foto’s, simpel. Ook al ben je een gestoorde freak, wil je scoren zorg dan dat je op zijn minst ‘normaal’ overkomt. Een debiele foto die zogenaamd grappig is, zegt ook iets over je verknipte persoonlijkheid. Daarom kies je foto’s met zorg en schrijf een overtuigende bio met een flinke dosis humor en een vleugje zelfspot.

 • Zorg ervoor dat je eerste foto haarscherp, minimaal bewerkt en simpelweg goed is. Uiteraard sta je er duidelijk herkenbaar op. Sta je er met een groep vrienden op geloof me dan maar dat de vrouwtjes er van uitgaan dat je de lelijkste bent. Is dit effectief het geval, zoek dan vrienden die lelijker zijn om er beter uit te komen. En dan nog: nooit als eerste foto.  
 • Mijd clichés in je bio. Geloof ons ‘work hard, play hard’, kent iedereen al langer … Kom je hier origineel uit de hoek, dan nemen de vrouwen aan dat je dat ook effectief bent. Kun je hulp gebruiken bij het schrijven? Hé, wij zijn er voor jou! Schattig mag, grappig mag en prikkel de interesse.  
 • Je openingsbericht is nooit seksueel getint, tenzij je reageert op één van de ontelbare fake profielen die de ronde doen. Openen met een vraag doet het altijd goed. Onze: ‘Oops, ik denk dat je een foutje hebt gemaakt?’, deed het altijd ontzettend goed.

Tip 2 l Doe normaal, maar wees interessant

Doe zo normaal mogelijk, je blijft immers onbekend voor het vrouwelijke wezen aan de andere kant. Voor hetzelfde geld ben je een verkrachter of tienerpooier, wie zal het zeggen. Concreet, doe zo normaal mogelijk, zonder saai te zijn. Er is niks met het feit dat je gewoon een sympathieke, vriendelijke kerel met humor bent. Heel wat mannen hebben er hun successen op gebouwd.

 • Zet in elk geval meer dan 1 foto. 1 foto is gelijk aan een fake profiel. En ja, lachen op een foto is toegestaan.  
 • Ben je aan het chatten geraakt, wees dan niet te pusherig. Niets zo afstotelijk als een opdringerige man. Eerst zaaien, dan oogsten, trek er dus tijd voor uit. Laat haar af en toe uit haar schulp komen.

Tip 3 l Wees geen eikel

Pak je al te patserig uit op je profiel, weet dan dat je een bepaald type vrouw gaat aantrekken. Daar is as such niets mis mee, maar meestal ga je er geen relatie mee uitbouwen. Maar, moet dat? Soit, zorg gewoon voor mainstream foto’s en je maakt het meeste kans, daar komt het op neer. Niemand zit te wachten op je collectie miniatuurauto’s of wil je flessen zien poppen met vrouwen van lichte zeden.

 • GEEN SELFIES. Niet alleen kan dit duiden op een manifest gebrek aan vrienden die een foto kunnen nemen.  
 • Probeer niet de grapjas uit de hangen met je foto’s. De boodschap komt vaak niet over. Tenzij je over wil komen als een 10-jarig kind, ga er dan voor!  
 • Dieren, kinderen en vrienden doen het altijd goed.
 • Kevin Stickens

  Redacteur

  Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Speel op safe: zo hou je jouw relatie springlevend tijdens verbouwingen

Het is gebeurd…ondergetekende hoofdredacteur, eindredacteur, founder,…soit, zowat heel Whatmatters dus heeft zich met zijn ...

#SeeYouInBrussels

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat Antwerpen, Knokke, Gent en zelfs Geel City ...

Deze Porsche klinkt als muziek in de oren!

En dan hebben we het deze keer niet over een Porsche op 4 wielen. ...

Hosting door Fraai