Bugatti La Voiture Noire kost je €11.000.000…exclusief BTW, uiteraard

Maar je hoeft je teerbeminde spaargeld niet te gebruiken…hij is al verkocht!

Jammer voor de Belgische fiscus, niet aan een Belg. Het is dan ook een “one-off”, of in mensentaal…er is er maar eentje van gebouwd. De gelukkige eigenaar mag dan ook een volledig met de hand gebouwde hypercar in zijn garage verwelkomen. Een hypercar die geïnspireerd is op een vooroorlogse coupé van het 110 jaar oude merk, de Bugatti Type 57 SC Atlantic. Deze vooroorlogse ‘Zwarte Auto’ is gebouwd door Ettore Bugatti’s zoon Jean. Het is trouwens één heel groot mysterie waar de originele ‘Voiture Noire’ gebleven is.

Niet alleen het prijskaartje is krachtig, ook onderhuids is deze La Voiture Noire een patser van jewelste. Met een achtliter zestiencilinder-motor levert het beestje een vermogen van 1500 pk maar of deze ooit van stal zullen gehaald worden is nog maar de vraag. Waarschijnlijk gaat dit om een investering en zal je hem niet op een doordeweekse zondag (kan dit?) op de boulevard in Knokke zien voorbij rijden.

You May Also Like

Het heetste festival ter wereld is afgetrapt: Coachella

Helaas…onze persaccreditatie was ook dit jaar net te laat binnen. Ondertussen zijn wij dan ...

Dit waren de mooiste festivalgangers van Pukkelpop

Terwijl de eerste festivalgangers de camping verlaten… Gaan wij alvast op zoek naar wie ...

Dakloze Bentley Continental GT is een pareltje

Knap, stijlvol, luxueus en vooral krachtig Een Bentley Continental GT die volautomatisch en tot ...

Hosting door Fraai