BOSSY x Whatmatters: waar wil je goed in zijn?

Waar wil jij goed in zijn?

Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van Bossy een vraag voorgeschoteld. Hij deelt zijn bevindingen op hét platform voor ondernemende vrouwen, zij begeeft zich met haar woorden tussen de baarden en bolides. Hoe anders denken deze uitgevers over bepaalde onderwerpen? We komen het snel te weten. Topic van de week: ergens goed in zijn.

Verdeel je energie

Wanneer iemand me achter mijn motto vraag, antwoord ik steeds: “Whatever you are, be a good one”. Dat is zo ontzettend belangrijk. Het maakt immers niet uit wat je doet, zolang je maar trots bent op je keuze. Het is ook belangrijk om echt een keuze te maken, want zoals Sanny a.k.a. @sannyzoektgeluk zegt op wearebossy.be: ‘Alle ballen in de lucht houden is zo 2016′. Kies dus waar je op dat moment voor wilt gaan. Je kan namelijk niet én een goede moeder zijn, de perfecte partner en de enthousiaste vriendin. Verdeel je energie.

 Onlangs leerde ik dat wanneer je met een team werkt, je maar 70% van hen mag verwachten.

Schrijven, inspireren, genieten

Als ik dus op de vraag moet antwoorden, dan denk ik dat ik niet ergens goed in wil zijn, maar gewoon goed wil zijn in wat ik op dat moment doe. Of dat nu schrijven is voor het nieuwe magazine, genieten van een talk of zelf mensen inspireren. En het feit dat ik niet één specifiek ding wil kiezen, staat los van het feit dat ik niet kan kiezen. Just saying!

70% is goed genoeg

Goed is trouwens voor iedereen anders. Voor de ene is 50% soms al goed genoeg, de andere stopt pas bij 120%. Onlangs leerde ik dat wanneer je met een team werkt, je maar 70% van hen mag verwachten. Zo geef je je team nog de ruimte om te groeien, zonder dat iedereen al op z’n tandvlees zit.

Ontdek op wearebossy.be waar Jens graag goed in wil zijn…

Over Dorien

Dorien is founder van Bossy. In september 2018 lanceerde ze Belgiës eerste on- en offline magazine voor ondernemende vrouwen. Hiermee inspireert ze tal van vrouwen (én mannen) in het leven op en naast de werkvloer.

Foto via Irmy Photography

You May Also Like

BOSSY x Whatmatters: hoe perfect wil je zijn?

Hoe perfect wil je zijn? Elke week krijgen Jens van Whatmatters en Dorien van ...

Whatmatters On Tour: Autosalon Brussel met Tendens TV (Video)

Whatmatters vs Leylah Alliet The Brussels Motor Show wordt vandaag afgesloten en uiteraard kon ...

Eén tegen één met Domien Loubry

Er zijn niet zo gek veel mannelijke stijliconen binnen onze landsgrenzen, laat staan dat ...

Hosting door Fraai