4 Italiaanse merken die in je kast horen

Italianen hebben flair, Italianen hebben stijl. Wil jij ook een vleugje van die ‘sprezztura’? Begin dan met je op zijn Italiaans te kleden. Met deze 4 bekende en minder bekende Italiaanse labels kom je alvast goed gekleed voor de dag. Zeg nog eens dat we je geen handje willen helpen …

Gucci

Laat ons beginnen met een naam als een klok. Moet het stijlvol en fancy zijn met een kantje, dan kan je je geen buil vallen aan Gucci. Jaren zat Gucci in de hoek waar klappen vielen, maar onder het bewind van Alessandro Michele zijn ze helemaal terug. Keuze zat uit deze collectie.

Loro Piana

Minder gekend, maar ben je op zoek naar cashmere van de hoogste kwaliteit dan zit je bij dit label gebeiteld. Sinds 1924 zijn ze bij Loro Piana gespecialiseerd in deze zachte stof en dat merk je aan alles. Heel wat speciale technieken zorgen voor een hi-tech touch aan je kledij, moest je dat willen. Zo zijn er zelfs truien die wind- en waterdicht zijn.

Tod’s

Op zoek naar een zomerse stapper? Die hebben ze bij Tod’s. De driving shoes van dit label zijn legendarisch. De zachte zolen met elk 133 rubberen bolletjes zijn uniek en herkenbaar. Je eigen stijl druk je zonder probleem uit, want het aantal kleuren is overweldigend. De instappers mogen dan het bekendst zijn, je vindt hier ook heel wat andere schoenen.

Prada

Ja, we hadden ook voor Armani kunnen kiezen, maar wij zeggen Prada. Wat begon met een klein lederwinkeltje groeide uit tot één van de bekendste modehuizen in Italië. Ben je wel te vinden voor een vleugje retro, wil je wat opvallen en druk je je graag uit? Prada is je ding!

  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Heddels Denim Wash: red je vuile jeans

Ja deugniet, jou kennende ga je met oudjaar weer zwaar feesten en daar vinden ...

Nike komt met een speciale sneaker voor gamers

Gamers opgelet, leg de controller even aan de kant en hol je naar de ...

Whatmatters ging shoppen bij Mainline Menswear

Webshops zijn er in alle mogelijke maten en vormen. Gelukkig maar, zo heb je ...

Hosting door Fraai