2 keer heerlijk Italiaans

Dit weekend duiken 2 keer Brussel of toch op zijn minst de Brusselse rand in voor de betere Italiaan. Het moet niet altijd Antwerpen zijn waar we de beentjes onder tafel schuiven. We beginnen bij CŎCĪNA in Elsene. Een waar paradijs voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. In deze stijlvolle trattoria proef je van lekker Italiaanse gerechten. Wil je liever enkel de ingrediënten op de kop tikken om er zelf thuis mee aan de slag te gaan, dan kan dat perfect in de kruidenierswinkel/traiteur.

Het pand leent zich uitstekend voor een etentje met een vriendengroep en de stijl is donker, strak, met veel hout. De hoge plafonds geven je instant gevoel van ruimte. Sla zeker de heerlijke panna cotta niet over.

Bij NONA in Brussel ga je dan weer voor de traditionele Napolitaanse pizza. Deze in de houtoven gebakken pizza’s worden gemaakt met ingrediënten afkomstig van Belgische boeren, maar dan wel volgens de Italiaanse traditie. Heerlijk!

Wit, marmer en blauw voeren de boventoon in het hippe interieur. De open keuken is leuk en je ziet hier perfect voor een snelle hap of waarom niet een eerste date. De pizza’s en gerechten zijn seizoensgebonden, de kaart wordt dus geregeld aangepast.

Let op: reserveren is hier niet mogelijk, af en toe is het dus aanschuiven geblazen. Dit restaurant beschikt over het keurmerk van de echte Napolitaanse pizza en dat is in België vrij uitzonderlijk.

tcoc
  • Kevin Stickens

    Redacteur

    Founder van The Cult of Content een contentmarketing bureau uit Antwerpen. Vader van 3 kids, levensgenieter en fijnproever. Stichter en redacteur van Whatmatters.

You May Also Like

Tips van jonge miljonairs!

Rijk worden, wie wil dat nu niet? Terwijl wij ons de pleuris werken, proberen ...

The Villa Antwerp verovert nu ook Leuven

De studentenstad heeft er een nieuwe trekpleister bij! De bekendste club in Antwerpen, The ...

Hosting door Fraai