Whatmatters VS Camper Chef Bart Part III: Cupcakes met actrice Cassie

Cassie ‘Haley’ Self! “My all time favorite hippie”

ENGLISH VERSION CLICK HERE.

Ik kwam haar tegen in San Francisco! In, even denken, de zomer van 2016! Cassie was journalist van dienst voor een global news platform for the power industry. Die southern vibe, dat country girl gehalte, dat accent. En dat is nu nét wat Cassie siert. Die eenvoud en die drijfkracht achter die slagboom van 1.70m (5,5 ft) die haarzelf mama van drie knappe teenagers noemt, business women pur sang is met twee gesettelde kledingboetieks. Ze is tv host met kookprogrammas, presenteert voor independent filmevents én ze speelt dan ook nog hoofdrollen in meer dan een dozijn independent films.

We gaan op bezoek in haar neck of the woods en praten over het leven en de dromen maar vooral over “Sweet Inspirations” – haar nieuwste film die afgelopen weekend in premiere ging hier in Amerika. Cassie speelt de hoofdrol van housewife and accountant Maggie die met het geweldige idee op de proppen komt om cupcakes te maken. Welcome to Rogers Arkansas waar dit geheel zich afspeelt. Thuisbasis van de allereerste Walmart, “Just around the corner from here where it all started back in 1962”! Walmart is hier in de verenigde staten dé grootste grocery store keten en dat zie je. Je kan het vergelijken met de Carrefours in Belgie maar dan on steroids. Snelle cijfers? 20 biljoen dollar omzet, 2.3 miljoen werknemers en bijna 12.000 winkels wereldwijd.

Vandaag maken we cupcakes met Cassie

Na Sweet Inspirations gezien te hebben stel ik vast dat het ondanks de grappige tinten jammer genoeg een zeer herkenbaar topic is voor velen onder ons. Het verhaal gaat over abuse. De statistieken liegen er niet om. Meer dan 43% van de scheidingen hier in de verenigde staten ontstaan uit misbruik binnen de muren van het huisje weltevree. Met 28.000 telefoons per dag en elke 9 seconden een vrouw die fysiek aangerand wordt zijn de cijfers zeer confronterend. Partnergeweld in huwelijken is een accuut probleem. Hetzij mentaal, hetzij fysiek. En dat brengt met zich mee dat de toch wel zware gevolgen honderden duizenden mensen tekenen voor het leven, voornamelijk vrouwen zijn slachtoffer. Het staat in een schril contrast ten opzichte van Billy Joel ‘s liedje “She ‘s Always A Women To Me” dat hier toevallig op de radio speelt. Hotlines voor de USA via 1-800-799-SAFE. In Belgie kan je 1712 bereiken om misbruik te melden. Voor Nederland via 0900-0101 en Frankrijk via vaste lijnen: 17 en 211 via gsm. Meer info onderaan het artikel.

Het gevoelige topic in de film liet Cassie zelf ook niet onbewogen, vandaar dat ik net als screenwriter Tommy Blaze begrijp waarom zij de geknipte actrice was voor de rol. Het verhaal, geproduceerd door Pureflix Director Brittany Yost, gaat over enkele vriendinnen die het idee hebben om een cupcake bakery te beginnen. Het recept is eenvoudig te maken en de winstmarge is groot. Althans dat dachten ze. Ze hopen op snel succes en grote inkomsten want de nood is hoog. De locale shelter zit in een accuut geld tekort, Maggie to the rescue. Is het een goed idee of…? Wel, kijk naar de film and figure it out…

Voor het beste cupcake recept, wat je later kan terug vinden in mijn kookboek, en mijn mise en place, vraag ik mijn knappe buurvrouw Char om me even op dreef te helpen. Char is buiten model ook een gepassioneerd bakker van zoetigheden en heeft via via een oud traditioneel recept gevonden. Daar maken we vandaag verse cupcakes van als kleine oefening zodat ik als pro-cupcake-baker bij Cassie thuis kan toekomen. Kwestie van het zekere voor het onzekere te nemen, toch…

“We are here for a good time, not for a long time”

Hoe meer ik met Cassie praat over de film hoe meer ik besef dat ze ondanks haar eigen independece toch ook wel serieuze struggles heeft moeten overwinnen. Van een scheiding tot het opvoeden van drie jonge kinderen en dit als single mom. Over abuse in haar eigen familie praat ze niet. Het gaat hier over de film en ik doe mijn best om dat topic continue aan te halen terwijl ik met mijn handen in het deeg zit te wroeten, with flour all over the place

Ergens geeft ze me het gevoel dat Sweet Inspirations een inkijk geeft in haar eigen leven en dat brengt me naar het punt dat ze zelf inspirerend wil zijn voor een groot aantal vrouwen wereldwijd. Ik vraag haar of ze de volgende Moeder Theresa wil zijn. “Tuurlijk niet! Maar ik kan wél mijn best doen om te helpen hier en daar, om die vibe levend te houden, toch..”.

Sweet Inspirations, ze puurt er energy uit voor haar eigen tweede leven. Ik voel meer en meer dat ze ergens op een kantelpunt zit. Is het de film? Is het life? Of de suiker in de Cupcakes?

De kids zijn al ouder verteld ze me, de oudste studeert in New York in een belangrijke universiteit. “Ik voel dat de tijd gekomen is. Ik zie mezelf reizen als travel journalist in life 2.0, voor- of achter de camera maakt me niet uit. I got a story to tell.. En ik kan schrijven! Misschien moet ik eens nadenken over een eigen documentaire die later op Netflix terecht komt of op een tv zender. Ze houdt van de vibe van The Bucket List Family (@thebucketlistfamily) en zingt uit volle borst mee met ‘The Long Way Home’ van Norah Jones. Dat is de basis van een droom, van een plan. Daar wil ik meer over weten…

Haar vriendinnen hebben soms dezelfde problemen vertelt ze en die zitten potvast…, het heeft allemaal te maken met het opvoeden van de kids, getrouwd zijn. Het is vanalles en nog wat. Ze dromen wel maar hebben de mogelijkheid niet om die zoektocht and “finding sence of purpose” in beweging te zetten zoals ik dat nu bijvoorbeeld wél zou kunnen. Het heeft niet altijd met geld te maken. Tijd, tijd is relatief. We zijn nog jong… ‘We are here for a good time, not for a long time’. Ze heeft een punt!

Terwijl ik de oven op 400gr Fahrenheit zet verteld Cassie me dat ze eigenlijk wel blij is met dit interview, het is geen typisch film release interview zoals ze zelf zegte, het is de laatste twee weken een af- en aan geloop van de media. Ze vergeten haar in het verhaal precies. Cassie laat me even meekijken in de schelp waar ze inzit, de veilige schelp. Home and Dreams.. Ik zie in haar ogen dat ze me iets wil vertellen. Ze vraagt me naar mijn roadtrips, het kook verhaal, de interviews die ik maak. De zoektocht naar ingredienten en vooral living on the road.

We praten plots over ‘mijn’ dromen, draait dit nu echt helemaal om?

Het werkt plots heel inspirerend voor haar en ik voel dat het interview 180 graden de andere richting uitdraait. Ze wil zélf gaan reizen, koken, en campfires maken.

Cassie is duidelijk een top journaliste en stelt me gerichte open vragen en hier ga ik dan, hoppa helemaal mee op die wave danged! Ben ik nu plots de gast in het verhaal? Och ja, why not. “Wel Cassie, Ik zou graag op een domeintje wonen in de middle of nowhere, met een riviertje, misschien een waterval. Een huisje bouwen van oude materialen, solar panels er op.. Ik ben geen stadsmens. Ik wil ondertussen wat reizen, op zoek naar who knows… Ervaringen zijn beter dan bezittingen, althans zo denk ik…”

Ik vertel haar dat ik in maart naar Nappa Valley California ga voor de productie van een kortfilm en enkele interviews waar ik ga koken met wijnen als basis ingredient. Ze vraagt of het Pinot Noir is, en inderdaad, ik maak enkele gerechtjes met Pinot Cassie. Ze vraagt of ze me misschien mag komen bezoeken om eventueel wat mee in de potten roeren?

In het kader van why not… Uiteraard, kom maar af! Vlieg je naar San Francisco en ik haal je daar op? En ik breng je ‘s avonds terug naar de airport?

“Eeeh, can I fly to Vegas and join you for the trip out there, for like a week with the camper? I can do the dishes and I can write your recipes if you want? And maybe we can go kayak the Napa Valley River and…  I can film it, like document our adventures..

I would to get you to meet with my ant, my moms twin sister, Lanna Shanon, she is a real hippie.”

Ze vertelt me van een piece of land dat ik met haar moet gaan bekijken… Een magische 80 hectaren waar hippies zouden kunnen leven, net buiten Madison County. Red Star noemt het dichtsbijzijnde stadje. Er is geen electriciteit maar wel een Waterfall, bluffs, mountains.

John Lennon, hoe zei die dat weer? You may say I ‘m a dreamer? Well, I guess I am not the only one.

Cassie, can I just like…. marry you?

Bij het naar buiten gaan kijk ik even rond, mijn oog valt op de wallkclok die in haar huis hangt. De klok slaagt 5:55 in de namiddag… Cassie zegt me vaarwel en ik denk plots aan de Angel Numbers, 555. Big changes are coming up. God hoe inspirerend!

“Alexa, play Rivers and Roads by The Head & The Heart again for me please”

Facts and numbers:

Car: Toyota Prius
Value car:
monetary not important, it means the world to me because it is and will always be my first borns car, my daughter #notforsale
Hobbies: I sing karaoke, ballroom dancing, coming up with fake business ideas with my brother and friends. And obviously camping, cooking and fishing. Wink wink
Age: I feel like 26, does that make sense haha.
Family: 3 kids
Boyfriend: Should we consider the Napa Roadtrip as a…, “Cassie stop ok” haha
Pets: dog (Fancy), cat (Skyla), tourtous (Digs)
Favorite meal: anything Bart cooks (and here we go again haha) – but my kids favorite is my double meat four cheese lasangna (with pork and beef)
Red or white wine: pinot noir please in napa valley, or wen it is super dooper hot I prefer a cold chardonnay

Quote: “The purpose of life is to live it, to experience the best, to reach out eagerly and without fear of a better and better experience” – Eleonor Roosevelt

Follow cassie on Instagram via @cassieself of via FB #cassieself

Bekijk hier alvast de trailer van Sweet Inspirations

De Connections connection

De dichtstbijzijnde luchthaven om de mooie stad met de allereerste Walmart, Rogers Arkansas, te bezoeken is XNA, go Fayetville Arkansas. Een vlucht boek je via connections.be, opstijgen doe je in Brussel met Air France en na één stop in Atlanta, kom je in Fayetteville. Dit alles voor zo’n 851 Euro. Ook Delta and United Airlines zijn mogelijke vliegtuigmaatschappijen die je tot hier brengen.

Rogers, een stad met zo’n 66,430 inwoners ligt in Northwest Arkansas. Het is één van de snelst groeiende metropolen in de VS.  Rogers, zoals daarnet al gezegd, is gekend om de allereerste Walmart. Verder is Rogers een stad in de Ozarks in Benton County. Daisy Outdoor Products, gekend voor zijn wereldberoemde  luchtdruk geweren heeft hier ook zijn hoofdzetel, net als hun Airgun Museum. Maar ook culinaire smulpapen komen aan hun trekken in de ruime omgeving van Rogers, ook gekend als de Fayetteville-Springdale-Rogers Metropolitan Area. Talloze restaurantjes, mooi aangelegde parken en een onuitputbare vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking maken van deze plaats een must visit. En wie weet kom jij Cassie tegen terwijl ze  downtown op zoek is naar bloemen en verse producten. Oh ja, vergeet ze zeker geen ‘hello’ te zeggen van ons!

—————————————————————————————————-

Volgende week:

Volgende week ga ik in de footsteps van Spirit of Nevada op stap met Samanta Chian, de tv host van de gelijknamige serie. Sam, zoals we haar kennen, heeft een ongekend cuties gehalte en ik noem haar met reden ‘my favorite pain in the ass’. Sam, het zou me niet verwonderen als die ooit op CNN een eigen tv show zou hebben. Ik ga met Sam op stap in Downton Las Vegas en eindig in Goodpie Las Vegas waar we samen een oud pizza recept omtoveren tot wat hier gezegd word, The best New York pizza in Vegas.

1712 is een nummer voor vragen en meldingen over geweld, misbruik en kindermishandeling. Professionele medewerkers luisteren naar je vraag, geven je informatie en/of verwijzen je door naar de best passende hulpverlening in je buurt. Het nummer is bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17u. Een telefoontje naar 1712 is gratis en wordt niet op je gesprekslijst vermeld. Meer info vind je op www.1712.be

You May Also Like

Laatste beetje sensatie F1 verdwijnt nu! RIP Pitspoezen!

De enige spanning die er in de huidige F1 nog toe doet moet gewoon ...

45-jarige Tyra Banks schittert in Sports Illustrated

Wat is dat tegenwoordig? Nadat een 50-jarige Jennifer Aniston ons deze week nog opvrolijkte ...

Wordt Thalissa Tilemans Top Model 2018?

Wij bij Whatmatters bekennen, we zijn moeilijk op te voeden jongetjes. Niet dat we ...

Hosting door Fraai