Waargebeurd verhaal over held en doelman Manchester City is verfilmd

Voetbal…altijd een beetje oorlog!

Vergeet kevin De Bruyne of Sergio Agüero, Bert Trautmann is de held van Manchester City…

Terwijl de mannen van aanvoerder Vincent Kompany stilaan op kruissnelheid komen en Liverpool het vuur aan de schenen leggen in de strijd om de Premier League komt de allergrootste held die ze bij City hebben de komende maand op het witte doek. We hebben het over Bert Trautmann, de, jawel, Duitse keeper die tussen 1949 en 1964 het mooie weer maakte in het noorden van Engeland.

Waarover gaat het?

De Duitse sergeant Bert Trautmann is de laatste overlevende van een groep Duitse militairen op vijandig gebied tijdens het einde van WOII. Hij wordt opgepakt door twee Amerikaanse soldaten en belandt zo als krijgsgevangene in een kamp. Daar moeten ze natuurlijk hun tijd doden en tijdens een voetbalwedstrijd wordt hij opgemerkt door de manager van St. Helens Town, een team uitkomend bij de amateurs. Hij vraagt de jonge Duitse soldaat Bert Trautmann mee te spelen en de rest, met als eindstation Manchester City, is geschiedenis.

Een geschiedenis vol statistieken waarmee je thuis kan komen. Zo stond hij 545 wedstrijden onder de lat en mag hij een FA Cup op zijn palmares schrijven. Eentje die hij uitgespeeld én gewonnen heeft met een gebroken nekwervel na een botsing met een tegenstander.

De film komt uit op 14 maart in Duitsland. In Engeland zal hij vanaf 5 april in de zalen te zien zijn. Hoogstwaarschijnlijk komt hij ook naar de Belgische zalen.

Wij zijn alvast benieuwd naar het verhaal van de vijandige soldaat die voor een habbekrats (en niet de 300.000 euro die ze vandaag wekelijks verdienen) zijn leven op orde kreeg dankzij het voetbal.

 Cover: Wikepedia

You May Also Like

Whatmatters Weekend Sport Tip: Super Bowl LIII

Een moeilijke keus? Het is te zeggen…neen. je had evengoed kunnen kiezen voor het ...

Home Alone…30 jaar later!

Pure nostalgie in een nieuw jasje… Ook genoten van Home Alone gisteren? Het is ...

Na Monaco scheurt Charles Leclerc met Ferrari door Maranello

Deze keer wel met zijn ‘bedrijfswagen’… Wat een barkruk of een bureaustoel is voor ...

Hosting door Fraai