Sterrenchef van The Jane opent nieuw restaurant ‘August’

En je kan er gewoon blijven slapen…

We hebben het over Nick Bril…DJ, chef, zakenpartner en vooral leider achter mede-eigenaar Sergio Hermans tweesterren restaurant ‘The Jane’. Hij treedt nu volledig uit de schaduw met zijn nevenproject, restaurant ‘August’, ook gevestigd op het terrein van het voormalig militair ziekenhuis in Antwerpen, beter gekend als Het Groen Kwartier. Waar The Jane in de voormalige kapel zit, zal August in het Augustijnenklooster komen. Dit voormalig klooster wordt nu omgevormd tot een hotel met 44 kamers waar je vanaf april tussen 7:30 en 22:00 terecht kan voor ontbijt, lunch en diner.

Wat mogen we verwachten? à la carte gerechten die niet onder doen aan de kwaliteit van The Jane maar die in tegenstelling tot ‘The Jane’ iets toegankelijker zullen zijn. Hoewel er nog geen prijzen bekend zijn, mag je tussen de €40 en € 50 rekenen voor een lunch en zal dineren je  tussen de €60 en €80 gaan kosten.

Nick verwoord het als volgt…‘August wordt laagdrempeliger dan The Jane. Het seizoen gaat een belangrijke rol spelen, net als producten uit de streek. Sommige daarvan worden vlakbij gekweekt op de rooftop stadsboerderij van PAKT.’

Nick omschrijft het zelf als een moderne brasseriekeuken die teruggaat naar de essentie en focust op product, terroir en seizoen. Hij roert er in de potten samen met zijn souschef Pieter Starmans.

Dat naast een restaurant August ook een hotel is, is mooi meegenomen. Een citytripje richting Antwerpen waar je kan eten en drinken zonder rekening te moeten houden met die vervelende BOB maakt de ervaring compleet, niet?

Sergio Herman heeft er deze keer niets mee te maken. Het hotel is eigendom van de mensen achter Hotel Julien dat we kennen als design hotel in het hartje van historisch Antwerpen.

Soit, Nick…jij denkt aan ons bij de opening?

Credits: August website

You May Also Like

Een glijbaan in de jungle!

Glijbanen: ik ben er niet gek van. Was het niet om mijn zoon een ...

TRAVELTIP: Voor 170€ pp/nacht logeer je in deze dikke villa in Marokko!

Op zoek naar een vakantie met zekerheid van goed weer, rust, cultuur en soms ...

Hosting door Fraai