Spaanse Hispano Suiza maakt comeback die mag gezien worden

1.085 Spaanse volbloed paardjes worden op het asfalt losgelaten… 

Hispano Suiza, wie heeft daar ooit al van gehoord? We vroegen het aan 100 Vlamingen en 37 antwoordden met ‘een mensenstam in het regenwoud’…om maar te zeggen…onbekend. Maar dit gaat nu veranderen met de lancering van de supersportwagen, de Maguari HS1 GTC.

De Spaanse autoconstructeur zou een comeback maken met op het Autosalon van Genève een elektrische supersportwagen voor te stellen. Helemaal elektrisch? Neen, dat niet want de Maguari HS1 GTC zal worden aangedreven door de 5,2 liter-V10 die we ook terugvinden in de Audi R8 en de Lamborghini Huracan. Deze krachtbron wordt ondersteund met een setje elektrische compressors dat zo het vermogen de hoogte injaagt tot maar liefst 1.085 pk, wat de Maguari zowaar binnen de 2,8 seconden in een sprintje van 0 naar 100 km/u krijgt en pas doet stoppen bij 380 km/u.

Volgens de Spanjaarden hebben ze de meest comfortabele en exclusieve sportwagen ter wereld gebouwd en daar staat een stevige prijs tegenover…maar liefst 2,2 miljoen Euro. En nu gij!

tcoc

You May Also Like

Broer van Elon Musk geeft zijn Tesla Model 3 weg!

En jij kan hem winnen! Altijd handig wanneer je broer een eigen automobielbedrijf heeft ...

De nieuwe Triumph Scrambler 1200

Voor een ritje met een deftige wagen mag je ons altijd wakker maken en ...

Biski…oftewel jetskiën met een bike

Ok, we zijn midden dertigers en als je onze levensstijl wat volgt, zal het ...

Hosting door Fraai