Na jaren onderhandelen…Ford Shelby GR-1 in productie!

En zelfs volledig elektrisch! 

Mocht je een groene jongen zijn tenminste. Maar ook voor echte petrolheads is er goed nieuws…je kan hem ook bestellen met een atmosferische 6,4 liter-V10 met een vermogen van 600 pk, goed voor een sprintje van 0 tot 100 km/u binnen de 4 seconden en een topsnelheid van meer dan 300 km/u.

Aldus de heren van Superformance, de constructeur uit Californië die zich bezighouden met replica’s van onder meer de Ford GT40, de Daytone Coupé en de Cobra en nu dus met de bouw van deze Shelby GR-1. Ze hebben er wel lang op moeten wachten want de onderhandelingen namen maar liefst zes jaar in beslag.

Wanneer de productie juist effectief start, wat het snelle karretje moet kosten en wat de definitieve naam zal zijn is niet gekend. Het enige wat we wel weten is dat er zo’n 200 stuks van gebouwd zullen worden.

Credits: Superformance

 

tcoc

You May Also Like

Hang eens een Pagani Zonda in jouw mancave

En dan hebben we het niet over een grote poster in plexiglas… Carlovers…we kennen ...

De sportieve limousine van Lexus: LS 500 F Sport

Eerlijk, we hebben Lexus niet echt top of mind zitten als we aan luxewagens ...

Whatmatters sprak met toekomstig Rally-wereldkampioen Thierry Neuville

Dit jaar moet het gebeuren! Komende donderdag trappen de ronkende rallywagens het nieuwe WRC-seizoen ...