Na jaren onderhandelen…Ford Shelby GR-1 in productie!

En zelfs volledig elektrisch! 

Mocht je een groene jongen zijn tenminste. Maar ook voor echte petrolheads is er goed nieuws…je kan hem ook bestellen met een atmosferische 6,4 liter-V10 met een vermogen van 600 pk, goed voor een sprintje van 0 tot 100 km/u binnen de 4 seconden en een topsnelheid van meer dan 300 km/u.

Aldus de heren van Superformance, de constructeur uit Californië die zich bezighouden met replica’s van onder meer de Ford GT40, de Daytone Coupé en de Cobra en nu dus met de bouw van deze Shelby GR-1. Ze hebben er wel lang op moeten wachten want de onderhandelingen namen maar liefst zes jaar in beslag.

Wanneer de productie juist effectief start, wat het snelle karretje moet kosten en wat de definitieve naam zal zijn is niet gekend. Het enige wat we wel weten is dat er zo’n 200 stuks van gebouwd zullen worden.

Credits: Superformance

 

tcoc

You May Also Like

Hublot heeft een horloge aan de prijs van een Ferrari…

Beter…het is gewoon een Ferrari! Hublot prijkt al langer als vandaag met reclame op ...

Toch eens goed nieuws bij Tesla? Ze kondigen alvast Model Y aan!

Klaart de hemel helemaal op voor Elon Musk en de zijne?  Of de investeerders ...

Whatmatters Roadtest: Fiat 124 Spider (automaat)

Nog geen twee weken nadat we de (Fiat) Abarth 595 Pista eens goed aan de ...

Hosting door Fraai