Mister C. gaat voor het bier…euh gebrouwen aperitief van Julie

BIER!

Het woord dat op mannen evenveel effect heeft als een schoon koppel bumpers op een zomerse dag. De drank der goden, het nectar van de oerman en de ‘incontournable’ van iedere stevige avond stappen. Jawel, bier is hetgeen wij venten drinken, waarmee we onze tanden poetsen en waarmee iedere ziekte ter wereld kan bestreden worden.

Het is niet dat wij mannen het aan onze vrouwen niet gunnen, eens goed doorzakken, maar het staat zo vulgair. Een deerne die KO op het trottoir, in haar eigen kots ligt de draaien, is nu niet bepaald mijn ding. (al bestaan daar zonder twijfel wel vuile films van, in Japan kan immers alles). De nobele kunst van het brouwen is dan ook altijd zowat het laatste bastion geweest waar mannen konden doen en laten wat ze wilden, vrouwen dronken een cavatje of een roseetje en klaar. Zelfs in deze moderne tijden van #metoos en vrouwen die meer broek en ballen hebben dan mannen, bleef het bier zo een beetje ons ding.

Is het een daad van rebellie geweest? Is het een gevalletje van “wa peisde wel, wij kunnen dat ook” of was het een situatie waar een vrouw had besloten om op een stijlvolle manier te gaan doorzakken?

Wat het ook was, de Kortrijkse Julie besloot op een dag om ook achter de ketels van een brouwerij te kruipen en er haar eigen bier te gaan maken. Sorry, “gebrouwen aperitief”, Julie staat erop. (we zijn nog niet eens een koppel en ze begint al te commanderen, er zijn nog zekerheden in het leven).

De insteek was duidelijk: ook vrouwen willen graag eens bier drinken maar dan op een niet-vulgaire manier.

Met Julia, haar eerste brouwsel, slaagde ze dan nog wonderwel in haar opzet ook. Fris met een lichte citrus smaak en niet al te ferm in alcohol. Op die manier kunnen ook onze dames gaan genieten van een frisse pint, zonder dat het kots-op-trottoir-scenario een werkelijkheid dient te worden. Met de komst van het goede weer worden ook de terrasjes opgewarmd en wanneer je een standaard trappist bestelt, gaat je wederhelft zich kunnen verfrissen aan een heerlijke Julia. Het universum is terug in balans.

Oh…en het is nog lekker ook, vertel het alleen aan niemand want zo dadelijk denken ze nog dat ik een seut ben geworden.

Meer info via www.juliabelgium.be

You May Also Like

Beerwulf: speciaalbieren aan huis!

Waar het vroeger altijd champagne, gin of vodka moest zijn, drinken we tegenwoordig ook ...

Met deze moto inclusief BBQ ben jij het mannetje

Beter wordt het niet… Ben je ooit benieuwd hoe je zonder al te veel ...

Crazy monday kan nu ook perfect op andere dagen

Ja, we weten het is geen maandag, maar voor een fijne gin voor te ...

Hosting door Fraai