Kan je een Tesla tunen? JA!

Je zal nooit nog een gewone Tesla willen…

Hoewel…ook de gewone is gewoon hypersonisch snel.

Op de vraag of je aan een Tesla kan prutsen om hem nog sneller te maken is het antwoord ja. Voorbeeld is de Tesla Model 3 Unplugged. Niet dat we hem uit de stekker halen en er tegen beter weten in een verbrandingsmotor injagen, neen, er zijn andere manieren om hier aan te prutsen.

Dat dacht ook Ben Schaffer van Unplugged Performance, de man achter Bulletproof Automotive. Zijn Tesla-­tuning-avontuur begon toen zijn bedrijf verhuisde naar het industrieterrein waar Elon Musk zijn Californische hoofdkwartier heeft, en hij een gezellig babbeltje maakte met de buren. Ondertussen gaat zijn business zo hard dat Unplugged zowat 90 procent van zijn tijd (en inkomsten) in beslag neemt.

Maar dien je een wagen die sneller dan zijn schaduw uit de startblokken vertrekt nog te tunen? Ja en neen. De Unplugged Model 3 ondergaat geen modificaties aan de aandrijving, die is met zijn twee elektromotoren goed voor 462 PK snel genoeg, maar wel op dingen als een ‘coil-over-ophanging’, keramische remmen en lichter wegende wielen en banden. Goed voor een factuurtje van een klein 20.000 Euro extra.

Maar wat heb je dan in de plaats?

Hij rijdt nog vlotter, stuurt nog preciezer dankzij een lager zwaartepunt én, belangrijk, hij boet niet in comfortabel weggedrag. Zo kan hij zonder scrupules wedijveren met bijvoorbeeld een fantastische BMW M2 met dat verschil die laatste meer speelgelegenheid toelaat en niet om de vijf botten elektronisch ingrijpt als hij voelt dat het (bewust of onbewust gestuurd) de verkeerde kant opgaat. Zo kan je de hele stabiliteitscontrole bij de Duitser deactiveren terwijl dit bij deze Amerikaan niet kan. Jammer. De juiste zekering hier even ‘unpluggen’ lijkt ons de meest valabele optie die men nog moet bekijken.

Soit, een BMW-killer? Dat zal de toekomst uitwijzen maar je zal in ieder geval iets minder naar de pomp moeten driften, huh, rijden. Het kost je wel zo’n kleine 90.000 Euro. In vergelijking met de BMW M2, veel tankbeurten.
Credits: Unplugged Performance

tcoc

You May Also Like

Porsche viert 50 jaar ‘917’ met nieuwe hypercar

Abraham zien… 50 jaar…dan wordt er wel eens een pop met een baard in ...

Lamborghini Huracán Performante gaat topless!

Zoals elke liefde wel eens topless gaat, kon de Lamborghini Huracán Performante niet achterblijven. ...

Whatmatters test BMW M2 op circuit van Mettet

Of we zin hadden in een dagje Namen? Onze Aardrijkskundige kennis laat nog net ...

Hosting door Fraai