Italiaans dorp betaalt jou 9.000 Euro om er te gaan wonen

Wie gaat er mee?

Op ongeveer 45 kilometer ten Noord-Westen van Turijn in de Orco-Vallei ligt Locana, een dorpje met slechts 1500 inwoners en de burgemeester daar heeft een fantastisch plan opgezet om zijn dorp in leven te houden. Je krijgt er namelijk 9.000 Euro op je rekening gestort als je er komt wonen.

De reden is simpel. In 1900 woonden er nog zo’n 7000 mensen in het dorp, nu zijn dat er slechts 1500. Volgens de laatste cijfers zijn er ieder jaar zo’n 40 sterfgevallen in het dorp, tegenover slechts 10 geboortes. Om het steeds verminderd aantal mensen in zijn dorp tegen te gaan, moest hij iets strafs  ondernemen.

Uiteraard zijn er voorwaarden verbonden aan deze toch wel gulle gift. Zo moet je een kind hebben en een jaarsalaris van minimaal 6000 euro kunnen voorleggen én moet je in ieder geval minstens drie jaar lang in Locana blijven wonen. De 9000 Euro wordt dan ook verspreid over drie jaar op je rekening gestort.

Met deze toch wel straffe actie hoopt de burgemeester niet alleen het inwoneraantal te doen stijgen en de alsmaar grotere vergrijzing tegen te gaan, hij hoopt ook de school in het dorp open te kunnen houden. Doordat er zo weinig kinderen worden geboren, dreigt de school te moeten sluiten wegens een te laag leerlingaantal. Door mensen met kinderen naar Locana te halen, probeert hij ook nieuwe leerlingen te werven.

Wij hebben het geluk wel eens vaker in Turijn te zitten en kunnen alleen maar beamen dat de ‘Piemonte’-streek niet de slechtste is…en hoe verwelkomen ze mensen in Turijn? Cristiano Ronaldo zal het je even vertellen…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

Cover: Unsplash
Foto: Whatmatters

You May Also Like

4 tips voor trips met vrienden

Het is zover: je bent het thuis zo beu als koude pap of je ...

World's End Rum: Goud in Berlijn

Rum, eerlijk? We kennen er niets van bij Whatmatters. Veel meer dan het feit ...

STERKWATER: Water improved with alcohol

Spraakwater, ja dat kennen we. Wat een hit van Extince toen we jong waren. ...

Hosting door Fraai